avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil- 2 locuri de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil- 2 locuri de munca

Situatie: un salariat are 2 contracte de munca(2 firme diferite). Urmeaza sa intre in concediu de crestere copil. Va beneficia de indemnizatie integrala din ambele parti (cei 85% din venit net)?Sau se plafoneaza indemnizatia la 1200 lei per total?S-a aprobat legea de modificare a indemnizatiei de crestere copil?(cine opteaza pentru primul sau al doilea an trebuie sa primeasca la fel - 600 minim sau 3400 maxim in primul si maxim 1200 in al doilea an, indiferent de optiune)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 29 Decembrie 2015
1. In prezent, OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, prevede ca, cuantumul indemnizatiei reprezinta 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni. Dar in functie de durata concediului ales de parinti, indemnizatia are anumite limite minime si maxime.

Astfel:
- in situatia concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an (respectiv trei ani in cazul copilului cu handicap), indemnizatie lunara este de cel putin 1,2 ISR si cel mult 6,8 ISR (adica minim 600 de lei si maxim 3400 de lei);

- in cazul concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani, indemnizatia lunara este de cel putin 1,2 ISR si cel mult 2,4 ISR (minim 600 de lei si maxim1200 de lei).

2. Proiectul de Lege pentru modificarea art.2 alin.(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, adopat de Senat, se afla la Camera Deputatilor din 03.09.2015.

Probabil dupa ce se va intocmi Raportul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, va intra in Plenul Camerei pentru adoptare/respingere.

Am inteles...si cum ramane cu indemnizatia in acest caz?Se cumuleaza din ambele parti si poate depasi per total 1200 lei?Sau poate lua maxim 1200 de la fiecare loc de munca?
Sumele respective reprezinta cuantumul minim /maxim al indemnizatiei pentru CCC, indiferent de cate locuri de munca aveti.

Altfel spus, se cumuleaza veniturile nete de la ambele locuri de munca , iar media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni se va inmulti cu 85%.
Deci va avea maxim 1200 lei cumulat. Multumesc frumos pentru lamuriri!
Daca veti opta pentru CCC cu o durata de 2 ani, atunci 1200 lei va fi cuantumul maxim al indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mireille_is mireille_is Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca eu in ultimele 12 luni am avut 2 joburi cu norma partiala de munca, 6 ore la o firma respectiv 2 ore la o firma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ady1984 ady1984 As vrea mai multe detali despre indemnizatia pt cresterea copilului (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii la 1/2 norma. colceriumari-bv colceriumari-bv O viitoare mamica a lucrat 15 luni cu 1/2 norma, are dreptul la indemnizatie de crestere a copilului? In ce cuantum? (vezi toată discuția)