avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am semnat ub presiune incetarea CIM cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am semnat ub presiune incetarea CIM cu acordul partilor

In urma cu doua zile, seara, dupa terminarea programului, fara nici un avrtisment prealabil, directorul firmei m-a anuntat verbal ca 'colaborarea' noastra inceteaza in acel moment.
Mi-au fost comunicate, la cererea mea, cateva motive pe care le consider neintemeiate, nici unul prevazut in CIM sau in Codul Muncii ca fiind temei al unei posibile sanctiuni macar.
Marturisesc ca am fost nu numai luat prin surprindere, dar de-a dreptul socat.
Mi s-a cerut pe loc, in schimbul a trei salarii compensatorii, sa predau imediat masina, laptopul si telefonul.
Fiind intr-o stare pe care nu cred ca v-o imaginati (doar eu lucrez in familie, avem o fetita minora si datorii la banca) am semnat hartiiile pregatite din timp de sef, documente intocmite de 'specialistii in legislatia muncii'.

Recunosc ca m-am grabit cu semnatul cererii de incetare a CIM si acum, la indemnul familiei si prietenilor, as vrea sa trec la lupta legala.
Scopul nu este in primul rand unul pecuniar (cu toate ca, data fiind situatia familiei, nu trebuie sa-l neglijam), cat unul moral. Am muncit pe rupte, chiar si 10-12 ore pe zi, cu placere, ce-i drept pe un salariu bun.
Nimeni nu-mi poate reprosa indisciplina, sau performante scazute, cu atat mai mult alte lucruri legate de activitatea profesionala.

Precizez ca firma este o multinationala, dar fara renume local.

Apreciez orice sfat si cer tuturor scuze pentru faptul ca ma adresez specialistilor in drept abia acum, cand nu prea mai sper intr-o intoarcere a cazului in favoarea mea.
Dar poate exista o cale legala de atac... cu sanse de succes.

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
han_sollo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 27 Iulie 2009
Nu trebuia să semnaţi actul de încetare a raportului de muncă. Acum e tîrziu pentru a reveni asupra acelui acord. Dacă v-ar fi desfăcut contractul din iniţiativa şi prin actul unilateral al angajatorului, mai aveaţi şanse. Le-aţi anulat semnînd.


Nu văd cum ar accepta instanţa motivarea că aţi semnat sub presiune. Aceasta nu poate constitui temei pentru anularea unei convenţii de încetare a contractului de muncă.

Themis, trebuie sa dovedeasca vicierea consimtamantului la semnarea cererii de incetare a c.i.m. ... in caz contrar, si eu sunt de parere ca nu se poate revoca acel act decat cu acordul ambelor parti.
Daca dovediti ca ati fost constrans sa semnati acele acte , mai este o sansa. Trebuie sa aveti martori....ca despre inscrisuri, nu prea are cum sa fie vorba.
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate acum ar trebui sa vorbim la trecut. Nu trebuia sa semnati actele in conditiile in care dumneavoastra stiati ca nu aveti nici o culpa si ca angajatorul nu ar putea sa va incheie contractul de munca din motive imputabile dvs.


Din ceea ce ati spus nu vad ca ati fi fost constrans, doar fi s-a spus ca incepand din ziua respectiva inceteaza contractul de munca. Faptul ca ati si semnat actele si ati acceptat cele 3 salarii nu pot proba constrangerea.

Alte discuții în legătură

Restructurare post pana sa intru in ccc florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea:in mai 2009 am ramas insarcinata,am anuntat angajatorul in scris cu o adresa si cu act de la medicul specialist.In ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii- urgent! Alin Ionescu Alin Ionescu Buna ziua, as dori sa imi spuneti care este regula salariilor compensatorii. Ca sa fiu mai clar in ceea ce doresc sa stiu, o sa dau cateva aspecte ale ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)