avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii- URGENT!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii- URGENT!

Buna ziua,

as dori sa imi spuneti care este regula salariilor compensatorii. Ca sa fiu mai clar in ceea ce doresc sa stiu, o sa dau cateva aspecte ale situatiei: in urma discutiilor cu angajatorul, am decis impreuna cu reprezentantii firmei incetarea raporturilor de munca prin acordul partilor, a trebuit sa completez eu aceasta cerere in care am specificat ca doresc sa mi se dea 3 salarii compensatorii, deoarece nu am acum un job, iar gasirea unuia potrivit cu experienta si cunostintele mele nu va fi facila.

Acum cateva zile mi-au trimis raspuns de la resurse umane ca nu imi pot acorda acesti bani, motivul fiind (clasic) criza economica.

In aceste conditii, ce pot eu sa fac, ce alternative am?

Mentionez ca sunt angajat aici de 3 ani de zile.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 26 Aprilie 2011
Exista in Regulamentul intern sau in contractul colectiv de munca aplicabil institutiei obligativitatea platii de salarii compensatorii in cazul incetarii c.i.m. prin acordul partilor?:O

Sau aveti vreun document scris, semnat, inregistrat, etc, prin care societatea se obliga la asa ceva?...#-o
1. Incetarea CIM prin acordul partilor nu obliga angajatorul la plata salariilor compesatorii.
2. Dorinta dvs. exprimata in cererea de incetare a CIM nu este obligatorie pentru angajator daca ea nu este prevazuta intr-un act normativ, in CCM aplicabil unitatii dvs. sau in Regulamentul intern al unitatii.
Asadar, nu pot sa ii am cu nimic la mana pentru ca depinde doar de ei daca vor sa imi dea sau nu. In acest caz, ce variante am? Daca de ex nu vreau sa mai plec pentru ca nu mi-au respectat conditia impusa de mine privind salariile compensatorii? Ce se poate intampla sau care ar fi procedurile?
Daca nu ati depus inca cererea, puteti sa incercati sa negociati cu angajatorul ca sa va desfiinteze postul si sa puteti primi ajutor de somaj si poate un salariu compensatoriu daca exista prevazut in vreun ccm aplicabil acelei societati. Slabe sanse sa puteti "forta" angajatorul la acest lucru.

Daca v-ati depus deja cererea de incetare, e prea tarziu, sunteti la mana lui...
Doar daca atacati in instanta desfacerea c.i.m. si sustineti ca ati fost indus in eroare de catre societate (dol) cam greu de dovedit ...#-o

Data viitoare nu mai fiti atat de credul sau slab informat:(
1. Potrivit legii, numai salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

2. Acordul cu privire la plata salariilor compensatorii a fost materializat intr-un inscris?

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns urgent...incetare cim nionut1976 nionut1976 Va salut. Scriu acest subiect ptr a primi cateva lamuriri cu privire la pasii facuti de mine pentru a obtine incetarea CIM cu acordul partilor. Pot incepe cu ... (vezi toată discuția)
Somajul Srb Srb Pentru mine este ceva neclar in legatura cu aces subiect. Daca firma pleaca/restructureaza si ni se dau salarii compensatorii din care putem trai lejer sa ... (vezi toată discuția)
Absent nemotivat in perioada de preaviz. cum procedez? Elssa Elssa Buna ziua, Am un salariat care a fost concediat conf. art. 65 din Codul muncii. Refuza sa vina la munca cele 4 h. Cum procedez? El are preaviz pana pe ... (vezi toată discuția)