avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trafic de stupefiante
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Trafic de stupefiante

Salut, am si eu o mica intrebare:

Sunt consumator de etnobotanice, iarba si hasis.
acum vreo 2 ani de zile, un domn de la DIICOT din oras cu mine, m a intrebat daca vreau sa fiu colaborator dupa ce mi a spus ca am dosar penal pe numele meu. Am acceptat, am facut o tranzactie cu camere si microfoane, am incercat sa acopar camera, am acoperit o doar putin, am incercat sa fiu scurt, si sa nu ii dau direct banii in mana individului,practic am incercat sa impac si capra si varza. am aflat dupa ca nu era adevarat si ca nu aveam nimic pe numele meu dar in acest timp eu ii spuneam acelei persoane ce mai zicea respectivul domn despre el si ce ma intreba. Iar incercam sa impac si capra si varza.
Ieri am primit citatie sa ma prezint la diicot, m am dus, am vorbit cu un procuror, mi a aratat conversatii intre mine si respectivul in care ii ziceam ca am sa ii zic ceva si ca il cauta politia, am declarat ca sunt vorbele mele. Apoi nu am mai declarat nimic.
Acum sunt acuzat de favorizarea infractorului si compromiterea intereselor justitiei si am trecut de la stadiul de martor, la cel de suspect, apoi la cel de inculpat in aprox 5 min.


Ce ma sfatuiti sa fac?

Cel mai recent răspuns: arken123 , utilizator 16:13, 30 Decembrie 2015
Trebuia inainte sa va sfatuiti cu un avocat, este clar ca ati fost manipulat, ar trebui sa contestati actele de urmarire penala si probele obtinute in mod nelegal, in opinia mea a fost incalcat principiul loialitatii administrarii probelor in cazul dvs.
Pai si acum ce as putea sa fac? Mie tare imi e ca respectivul va afla ca eu am facut acea tranzactie acum ca sunt inculpat si de aici rezulta mari probleme pentru mine.
Poate am uitat sa precizez dar am semnat o foaie unde declar ca nu am nici un fel de interactiuni directe si indirecte de orice natura cu persoana respectiva insa eu ii spuneam. Acum sunt acuzat de favorizarea infractorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot risca pedeapsa cu inchisoarea? viorel1304 viorel1304 Buna ziua. Poate fi vorba de santaj daca stiam de existenta unei sustrageri de bani dintr-o firma si am incercat sa colaborez cu faptasii in acest lucru prin ... (vezi toată discuția)
Citatie martor diicot anon20320 anon20320 Buna seara. Ieri am primit un telefon de la un domn agent din cadrul Diicot in vederea prezentarii mele ca martor intr-un dosar penal. Initial nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Schimbarea declarației. ContSters507782 ContSters507782 Bună ziua , în urma cu 3 ani (în 2015 ) am fost fost chemata la sediul diicot din oraș pt a da o declarație în situația de martora în cazul unei ... (vezi toată discuția)