avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbarea declarației.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbarea declarației.

Bună ziua , în urma cu 3 ani (în 2015 ) am fost fost chemata la sediul diicot din oraș pt a da o declarație în situația de martora în cazul unei anchete privind traficul de persoane și proxenetismul . Cazul a fost trimis în instanta și dezbătut în decursul acestor 3 ani , în final din cauza lipsei de probe ( asa am înțeles) cazul nu se poate finaliza , de acea am fost chemata in instanta ca unic martor . Nu îmi mai amintesc cu amănunte ce sa întâmplat atunci , dar declarația ce am dat-o la sediul diicot a fost mai mult sub presiune , deoarece inculpatul a fost un prieten , cu care am avut o relație de scurta durata . În declarația acea am negat tot , cu toate ca știam foarte bine ce se întâmplă și în localul unde lucram ca ospătar și cea ce făcea el . Mi-as menține aceeași declarație ce am dat-o în urma cu 3 ani pentru ca nu as vrea sa ii fac rău, dar nu vreau sa ajung eu la altele din cauza declarației, nici nu as putea spune exact cum au fost lucrurile pt ca nu îmi mai aduc aminte mare lucru, dar dacă se dovedește ca eun în prima declarație am mințit ? Este mărturie mincinoasa și favorizarea infractorului? Îmi este teama nu am avut probleme de niciun fel , eram un copil atunci abea împlinisem 18 ani , și nu as vrea sa ajung sa am alt gen de probleme . Ce ma sfătuiți sa îmi mențin aceeași declarație sau sa spun ce îmi aduc aminte în legătură cu cazul ? Ce as putea păți ?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
ContSters507782, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:24, 26 Septembrie 2018
Dacă ați putea să mă ajutați cu un sfat.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
ContSters507782, utilizator
Cazul dvs. trebuie analizat de avocat in mod confidential.
Conform legii trebuie sa spuneti adevarul.
Asa e legea.
Dar daca va autoincriminati apar alte discutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ce inseamna sa fi in locul si momentul nepotrivit !!!!!!!!! donyo donyo In primul rand Buna Seara(Ziua) , am si eu nevoie de pareri pentru un caz...intr-o seara ne-am chefuit 3 insi si la un moment dat din cauza betiei unul care ... (vezi toată discuția)
Minciuna in caz de complicitate. marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului ? xuser xuser Speta: X,Y,Z, sparg geamul la o masina, si se urca cu picioarele peste ea. Proprietarul suna la 112, cei 3 fug. Politia il prinde doar pe X. Acesta declara ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ciucacri ciucacri am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in ... (vezi toată discuția)