avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... programul prima casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

programul prima casa

va rog sa-mi raspundeti daca sotul meu are o casa dobandita inainte de casatoria noastra, eu pot aplica la Pogramul Prima Casa?
multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:44, 27 Iulie 2009
Principalele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a participa la programul Prima Casa sunt:

*
Sa nu detina in proprietate o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoanel
*
Sa nu aiba in derulare un credit ipotecar,
*
Sa dispuna de un avans de 5% din pretul de achizitie a locuintei, daca pretul acesteia este mai mic sau egal cu 60.000 de euro.
*
Persoanele care doresc sa intre în acest program sse obliga sa constituie in favoarea statului roman, reprezentat de Ministerul Finantelor, o ipoteca de rang I asupra locuintei achizitionate.

Au mai fost date explicatii asupra acestui aspect (raspunsul tinde sa fie NU, dar nu chiar atat de raspicat - depinde ce vor bancile sa priceapa din Ordonanta asta prost facuta..)
Pentru a nu trebui sa luam noi, de fiecare data, povestea de la capat, cititi si dvs. ce s-a mai scris, de exemplu aici ...

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa ili47 ili47 Citesc ca se acorda si in cazul unei mosteniri. Eu nu am casa pe ,sotia are (prin mostenire) Eu si fratele meu mostenim o garsoniera. Sunt pensionar (63 ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare credit prin programul prima casa MMV MMV Salutare, un prieten ar dori sa acceseze un credit ipotecar prin programul Prima casa insa in anul 1995 dupa moartea unuia dintre parinti a fost facut un act ... (vezi toată discuția)
Incadrare in programul prima casa yonutz1_22 yonutz1_22 Buna ziua, Suntem o familie de tineri casatoriti interesati de programul prima casa. In 2006 sotia a cumparat o locuinta prin credit potecar, noi nefiind ... (vezi toată discuția)