avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale blocare conturi de catre ANAF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

blocare conturi de catre ANAF

buna ziua,

vineri am primit o instiintare din partea ANAF precum ca contul firmei de la trezorerie si conturile de la bancile comerciale au fost blocate pentru neplata unor obligatii catre bugetul de stat in valoare totala de 1200 ron reprezentand cota parte din impozitul pe salarii si impozitul pe profit pe anul 2008 de care eu nu stiam sa fi existat.
ce este de facut in afara de plata acestei ''restante'' ? am o masina pe firma! se poate trece la executarea acesteia pentru recuperarea sumei ?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:53, 28 Iulie 2009
Daca Dvs nu recunoasteti aceste datorii, respectiv in balanta Dvs nu sint solduri la conturile de impozit pe profit si salarii , atunci sigur e o eroare in fisa pe platitor pe care o aveti la ANAF. Eroarea poate proveni fir din inregistrarea eronata a unor declaratii, fie din declararea eronata a unor sume , fie din plata eronata a unor sume. Mergeti la ANAF , cereti punctaj la fisa pe platitor, reglati acea fisa si vedeti ce iese. Va dura ceva timp reglarea . Oricum, nu platiti sumele ca s-ar putea sa fie eronate ...
sigur ca se poate .
Cel mai bine e sa va prezentati cu actele la Finante si sa verificati, in primul rand, realitatea sumelor retinute si, mai apoi, si incercati o negociere asupra modalitatii in care se poate achita suma cu deblocarea conturilor, pentru a va putea desfasura activitatea. Si sigur, invocati criza mondiala ca fiind responsabila de tot ce ni se intampla rau.:((
Magda Staicu a scris:

Daca Dvs nu recunoasteti aceste datorii, respectiv in balanta Dvs nu sint solduri la conturile de impozit pe profit si salarii , atunci sigur e o eroare in fisa pe platitor pe care o aveti la ANAF. Eroarea poate proveni fir din inregistrarea eronata a unor declaratii, fie din declararea eronata a unor sume , fie din plata eronata a unor sume. Mergeti la ANAF , cereti punctaj la fisa pe platitor, reglati acea fisa si vedeti ce iese. Va dura ceva timp reglarea . Oricum, nu platiti sumele ca s-ar putea sa fie eronate ...

Sunt intru totul de acord cu dns Magda. Mergeti la Finante si verificati prin comparare fisa pe platitor cu declaratiile dvs. Este posibil ca sa se fi strecurat o greseala.
B-)
intre timp , pana la clarificarea situatie am niste bilete la ordin date unui furnizor care trebuie sa intre si pe care vreau sa le onorez! intrebarea este cum trebuie procedat pentru ca daca depun sumele de bani in cont, acestea automatse vor duce catre bugetul de stat ? multumesc !
da, poprirea conturilor asa functioneaza, toti banii care sint sau intra in cont se "duc" automat sa stinga datoria la fisc . Oricum, daca dupa reglarea fisei pe platitor se va dovedi ca nu datorati sumele pentru care s-a infiintat titlul executor , acei bani ii puteti folosi pentru stingerea unor viitoare datorii .

Alte discuții în legătură

Plati buget chiulea nicolae chiulea nicolae buna ziua, va cer un sfat asupra urmatoarei probleme: am virat in anul 2009 200 mil lei reprezentand TVA din greseala in contul aferent Impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit invizibil cristina29 cristina29 Buna ziua! Am fost contabila la o firma pe care am preluat-o, din 2009 pana in 2012. Momentan nu mai sunt contabila, (m-am reprofilat), de aceea apelez la ... (vezi toată discuția)
Cine plateste penalitatile?/ ce implica cererea de compensare? nitmar nitmar Am achitat anul trecut un impozit minim ce a fost distribuit de catre AFP din contul unic in dividente persoane fizice/2005 fara niciun temei sau baza legala, ... (vezi toată discuția)