avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA plati buget
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

plati buget

buna ziua,

va cer un sfat asupra urmatoarei probleme:
am virat in anul 2009 200 mil lei reprezentand TVA din greseala in contul aferent Impozitului pe profit, ulterior am primit somatii de plata astfel ca mi-am dat seama de greseala insa era prea tarziu.
am depus la sectia financiara documentele solicitate pentru a proba viramentul efectuat din eroare urmand ca ei sa solutioneze aceasta problema, adica transferul sumei in cadrul trezoreriei.
dupa un an primesc aceeasi somatie dar la aceasta se mai adauga si penalitati de intarziere... iar acelasi drum, din nou documente si la fel promisiuni.
in urma cu 2 zile primesc instiintare de la ANAF ca vor recupera suma din conturile firmei, si asa mai spre seara primesc si un telefon de la banca prin care ma anuntau ca trebuie sa fac ceva in termen de 3 zile altfel vor trimite banii in contul statului.
din nou la finante cu dosarul, le cer o hartie prin care sa motivez la banca anularea platii din motive de intarziere in solutionare... si stupoare, cica nu-mi poate elibera acest document, banca sa trimita banii si eu sa recuperez ulterior.
incep sa explic ca sunt singurii bani din cont, ca trebuie sa platesc furnizori la scadenta termenului, ca am de plata cas si alte alea...nimic, nimic
urmeaza sa platesc penalizari de intarziere la furnizori si ajung in faliment din cauza indolentei in rezolvarea dosarelor.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:40, 13 Aprilie 2011
Intelegere la Anaf nu cred ca o sa gasiti.
Penalitati de intarziere datorati pana la data cand ati fost sa reglementati situatia,acum trebuie sa recunoasteti vina va apartine.Banuiesc ca aveti cerere inregistrata la Anaf pentru compensarea sumelor.
ceva nu se leaga in ceea ce spuneti dvs.
daca ati achitat din eroare suma de 20.000 lei in contul impozitului pe profit in loc de tva, atunci cand ati primit somatia de plata pentru tva nu ati depus o cerere de compensare?
impozitul pe profit nu are un cont separat, plata efectuandu-se intr-un cont unic la bugetul de stat, respectiv 20.47.01.01
daca in momentul efectuarii platii, figurati si cu alte obligatii fiscale de plata la bugetul de stat (imp pe salarii, imp profit, dividende, etc etc), suma platita a stins acele obligatii, ramanand astfel o suma mai mica platita in plus.
daca in urmatoarele luni ati depus din nou declaratii cu obligatii de plata, atunci din suma ramasa, deja diminuata, au fost stinse si aceste obligatii.
trebuie acum sa cereti o fisa sintetica pe platitor editata la zi si sa vedeti exact cum sta treaba de fapt.
daca fiscul v-a blocat conturile, pana nu se stinge obligatia fiscala inscrisa in adresa de infiintare a popririi, nu aveti ce face.
obligatia fiscala se poate stinge prin orice metoda: plata, compensare, in functie de situatia in care va aflati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare conturi de catre anaf Endelus Endelus buna ziua, vineri am primit o instiintare din partea ANAF precum ca contul firmei de la trezorerie si conturile de la bancile comerciale au fost blocate ... (vezi toată discuția)
In ce ordine se sting creantele fiscale? Ana Popescu Ana Popescu Este vorba despre un PFA care inregistreaza restante catre ANAF constand din creante fiscale principale cat si creante accesorii. In cazul in care se plateste ... (vezi toată discuția)
Compensare tva artista artista Buna seara.Este corect ca in cazul neplatii TVA de catre o firma cei de la AFP sa compenseze suma cu banii din BASS si BS?Mai exact(TVA lunar) firma are de ... (vezi toată discuția)