avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozit pe profit invizibil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit pe profit invizibil

Buna ziua!
Am fost contabila la o firma pe care am preluat-o, din 2009 pana in 2012. Momentan nu mai sunt contabila, (m-am reprofilat), de aceea apelez la ajutorul dvs!
Asadar, fostul meu sef doreste sa inchida firma, spunand ca nu mai are nicio datorie si nu mai vrea sa depuna declaratii pe zero, sau sa plateasca degeaba certificatul digital pt semnaturi. Din balante reiesea ca ar avea un impozit pe profit neachitat. Implicit acest impozit apare si in bilanturi. Am solicitat la anaf fisa sintetica pe platitor, (intr-adevar sunt zero datorii) iar acolo nu apare acest impozit, ca si cand n-ar fi existat!
Acestea fiind spuse, cum as putea regla conturile? Cum s-ar rezolva aceasta situatie?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 12:14, 30 Iunie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie facuta analiza si vazut unde s-a gresit. E o problema pentru ca situatiile financiare declarate nu coresund cu evidenta contabila scriptica. Eroarea se indreapta facand corectia prin contul 1174 Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile (A/P).

~ final discuție ~