avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cumparare apartament doar de unul din soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cumparare apartament doar de unul din soti

Buna seara! Soacra mea nu mai locuieste cu socrul meu de cativa ani, insa nu sunt divortati. Si niciunul nu doreste sa inventeze divortul. Soacra mea doreste sa cumpere un apartament pe numele ei. Daca ea pateste ceva, socrul meu are vreun drept la acest apartament, avand in vedere ca apartamentul va fi cumparat doar cu banii ei? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:55, 2 Ianuarie 2016
daca nu se vor complicatii, soacra ar trebui sa ceara divortul.
Altfel, bunul e comun, supus partajului, iar in cadrul unui partaj ar trebui sa se dovedeasca fie ca e cumprat cu bani proprii , fie ca sotul nu a contribuit, functie de provenienta banilor.
Nedivortati fiind, socrul o si mosteneste.
Deoarece nu sunt divorțați , toate bunurile sunt comune. Chiar dacă soacra va cumpăra pe numele ei apartamentul, în actul de vc. scrie -căsătorită- prin urmare socrul va avea drept la moștenire cu privire la acel bun
Daca nu sunt divortati, toate bunurile dobandite in timpul casatoriei(comunitate legala de bunuri), sunt bunri comune, in caz de divort si partaj se va pune problema la partaj a cotei de contributie a fiecaruia dintre soti la bunurile dobindite in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Rate banca dminaneta dminaneta in 2006 am luat de la PROCREDIT bani pt o masina iar eu si cu socrii mei am fost giranti.in 2009 am facut refinantare.in2011 a si eu murit soacra,iar eu si ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)