avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta pensionare

Sunt femeie,lucrez de 37ani in invatamant.Cand pot iesi la pensie?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:36, 2 Ianuarie 2016
Luna si anul nasterii.
an nastere1958,luna mai
Limita de varsta incepand cu 01/09/2019
Pensie anticipata sau anticipata partial incepand cu 01/09/2014
Copnditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 39 de ani si 1 luna,fara stagiul asimilat(cursuri univesitare de zi,pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partial este de 31 de ani si 1 luna,fara stagiul asimilat.
Daca va pensionati anticipat partial incepand cu 01/09/2016 penalizarea va fi de 34,5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea anticipata Florenta30 Florenta30 va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la pensie anticipata ( la 30.11.2014)avand in vedere urmatoarele date : data nasterii 30.09.1958, data activitatii ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata ContSters136742 ContSters136742 Buna ziua! Va rog sa ma informati cand as putea sa ma pensionez la limita de varsta,anticipat fara penalizare si anticipat cu penalizare. Sunt nascuta pe ... (vezi toată discuția)
Pensionare atu_targoviste atu_targoviste Buna ziua, Respectuos va rog sa-mi comunicati conditiile de pensionare(anticipat,anticipat partial,limita de varsta),pentru persoana de sex feminin nascuta ... (vezi toată discuția)