Buna. Va deranjez cu trei intrebari ce rezulta din anularea unei amenzi rutiere
1) Ce se intampla cu politistul care iti da amenda rutiera abuziva , inclusiv iti retine permisul ptr 30 zile, in cazul in care ulterior se anulezeaza in instanta procesul - verbal de contraventie (P-V)pe motiv ca politistul ( intimatul) nu a putut proba acuzatia in instanta. Ma refer la situatie in care , desi tu circuli corect cu masina , in regula din toate punctele de vedere, totusi, politistul te amendeaza ,iar cand instanta ii cere probe,sub sanctiunea anularii P-V ,acesta depune P-V si raportul in care spune ca nu are alte probe deoarece constatarea contraventiei s-a facut prin observatie directa.
2) Daca depun la Parchet o plangere penala impotriva agentului constatator, iar ca probe depun P-V, sentinta judecatoreasca irevocabila impreuna cu raportul agentului si solicit ca pe baza acestor probe sa ii fie desfacut contr-munca, sau, in fine, alte acuzatii: abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, etc, credeti ca se va dispune inceperea urmaririi penale impotriva agentului sau se va da NUP ?
3) In P-V, la rublica "obiectiuni contravenient " agentul a scris cu mana lui obiectiunile mele, iar in raport a mintit ca in momentul intocmirii P-V eu am fost de acord cu sanctiunea si nu am avut obiectiuni. Daca depun la Parchet plangere impotriva agentului, impreuna cu raportul si P-V, considerati ca acesta va fi acuzat de fals sub semnatura privata sau de alte acuzatii sau se va da NUP ?
Cel mai recent răspuns:
ynocentta , utilizator
21:44, 2 Ianuarie 2016