avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CONTESTATIE AMENDA ABUZIVA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CONTESTATIE AMENDA ABUZIVA

Buna. Va deranjez cu trei intrebari ce rezulta din anularea unei amenzi rutiere
1) Ce se intampla cu politistul care iti da amenda rutiera abuziva , inclusiv iti retine permisul ptr 30 zile, in cazul in care ulterior se anulezeaza in instanta procesul - verbal de contraventie (P-V)pe motiv ca politistul ( intimatul) nu a putut proba acuzatia in instanta. Ma refer la situatie in care , desi tu circuli corect cu masina , in regula din toate punctele de vedere, totusi, politistul te amendeaza ,iar cand instanta ii cere probe,sub sanctiunea anularii P-V ,acesta depune P-V si raportul in care spune ca nu are alte probe deoarece constatarea contraventiei s-a facut prin observatie directa.
2) Daca depun la Parchet o plangere penala impotriva agentului constatator, iar ca probe depun P-V, sentinta judecatoreasca irevocabila impreuna cu raportul agentului si solicit ca pe baza acestor probe sa ii fie desfacut contr-munca, sau, in fine, alte acuzatii: abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, etc, credeti ca se va dispune inceperea urmaririi penale impotriva agentului sau se va da NUP ?
3) In P-V, la rublica "obiectiuni contravenient " agentul a scris cu mana lui obiectiunile mele, iar in raport a mintit ca in momentul intocmirii P-V eu am fost de acord cu sanctiunea si nu am avut obiectiuni. Daca depun la Parchet plangere impotriva agentului, impreuna cu raportul si P-V, considerati ca acesta va fi acuzat de fals sub semnatura privata sau de alte acuzatii sau se va da NUP ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:44, 2 Ianuarie 2016
1-Aspectele consemnate de politist in PV reprezinta aprecierea faptelor in opinia acestuia
Concret,politistul nu suporta nici o sanctiune in cazul anularii de catre instanta a PV
2-Nu i se desface contractul de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces-verbal de circulatie lmsr lmsr am fost oprit de polita municipala sectia 3 si am fost sanctionat conform og 195 /2002 cu 4 puncte penalizare si amenda de 120 lei.la \'alte mentiuni\' s-a ... (vezi toată discuția)
Amenda fara ca fapta sa existe Vlad0226 Vlad0226 Buna ziua! Doresc sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie: Duminica am intrebat un politist de ce nu ii amendeaza pe cei ce au ... (vezi toată discuția)
Contestatie la procesul verbal de ridicare a vehiculului marcelcj marcelcj Vreau sa fac plangere impotriva P.V. de constatare a contraventiei de stationare neregulamentara pe partea carosabila ,primita de la un politist local ! a) ... (vezi toată discuția)