avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la procesul verbal de ridicare a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la procesul verbal de ridicare a vehiculului

Vreau sa fac plangere impotriva P.V. de constatare a contraventiei de stationare neregulamentara pe partea carosabila ,primita de la un politist local !

a) Trebuie sa cer anularea PV sau sa se constate nulitatea lui din doua motive ?
1. Fapta este prevazuta in Codul Rutier dar a fost constatata de un politist local
2. Mi se cere sa platesc amenda la casieria primariei! De ce sa platesc amenda acolo si nu la Trezoreria statului deoarece am incalcat OUG 195/2002 si nu o HCL

Conform art.7 alin.1 litera h din Legea 155/2010 ,politistul local are dreptul de a ridica vehicule stationate neregulamentar in orice alta situatie decat pe carosabil adica pe spatiul verde ,in standul de taxi etc. (sau le-ar putea ridica in prezenta unui politist rutier)
Cele de pe carosabil nu pot fi ridicate decat la dispozitia unui politist rutier conform art.64 alin.1 coroborat cu art.109 alin.1 si intarit? de decizia nr.9/2015 a ICCJ

b) Oare sa platesc amenda ?
c) Ar fi o problema daca am semnat la rubrica observatii : "Nu este real ce s-a stipulat in proces" ?
d) Daca Dispozitia de ridicare a vehiculului nu este un proces-verbal de constatare si nu pot face plangere impotriva lui ,cum il pot ataca si in final sa-mi recuperez banii ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
marcelcj, utilizator
Cel mai recent răspuns: marcelcj , utilizator 18:35, 10 Decembrie 2017
Sub aspectul legalității instanța a reținut că potrivit art. 15 alin. 1 din O.G. nr. 2/2001 “contravenția se constată printr-un proces verbal încheiat de persoanele anume prevăzute în actul normativ care stabilește și sancționează contravenția, denumite generic agenți constatatori”.
În cauză, petentul a fost sancționat pentru săvârșirea unei contravenții prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002. Respectiv oprirea neregulamentară a autovehiculului. Calitatea de agent constatator în cazul contravențiilor stabilite și sancționate de acest act normativ aparține polițiștilor rutieri, astfel cum reiese din cuprinsul art. 109 alin. 1, potrivit căruia “constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către polițiștii de frontieră”.

[ link extern ] /

Depune plangere, oricum nu mai ai optiunea de a plati amenda pe jumatate.
Am facut plangere impotriva procesului verbal in care am cerut anularea lui si anularea dispozitiei de ridicare dar am primit urmatorul act :

Comunicare Adresa

In legatura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus ,in calitate de Petent ,va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari ,sub sanctiunea anularii cererii ,aveti de indeplinit obligatiile de mai jos :
B. Obligatia de a indica urmatoarele :
Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare parte , cf. art. 150 NCPC

Nota : Sa indicati intimatii in contradictoriu cu care intelegeti sa va judecati precum si adresa la care urmeaza sa fie citati acestia

Eu am depus copie dupa P-V si dupa dispozitia de ridicare , ce ar trebui sa mai fac ?
In dosarul meu de pe portalul instantelor de judecata apare clar : Intimat - MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA, DIRECTIA GENERALĂ POLIŢIA LOCALĂ, DIRECŢIA ORDINE PUBLICĂ ŞI TRAFIC RUTIER

Eu l-as chema cu drag in judecata pe politistul local care a intocmit p-v si nu institutia in care lucreaza dar nu am de unde sa-i stiu adresa pe cand el are .....
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
marcelcj, utilizator
B. Obligatia de a indica urmatoarele :
Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare parte , cf. art. 150 NCPC

Aici, presupun ca ai primit intampinare la plangere si cere sa depui inscrisurile cerute in intampinare. Sau, plangerea si/sau copiile de pe inscrisuri nu au fost depuse in doua exemplare.

Cu privire la nota, PV-ul si dispozitia de ridicare au fost intocmite de organe diferite (prin urmare institutii diferite)? In plangere, ai precizat adresa intimatului?

In cazul meu, postul de politie cu care ma judec nu are adresa, dar deocamdata nu am primit nimic de la judecatorie pentru precizarea adresei.
In plangere nu am precizat adresa intimatului sau a intimatilor deoarece (involuntar) am considerat ca e de datoria judecatorului sa judece cine este intimatul : institutia sau angajatul institutiei !!!
Pana la urma ce este o plangere impotriva unui proces verbal de constatare a unei contraventii in care se cere anularea lui ??? Este totuna cu o Chemare in judecata ???

P-V incepe asa : Romania , Municipiul Cluj-Napoca , Directia generala politia locala , Directia ordine publica si trafic rutier , Serviciul CTR iar mai jos Agent constatator Onat Claudiu .....

Pe cine sa chem in judecata ? Romania ? Da pt ca pe teritoriul ei s-a intamplat sau Serviciul CTR pt ca agentul constatator era in timpul programului ???
In P-V nu se mentioneaza adresa institutiei (doar in Dispozitia de ridicare) sau vreun nr de telefon , dar adresa si absolut toate datele de identificare ale contravenientului , da ,adica nume prenume ,CNP ,buletin serie nr , domiciliul ,permis de conducere seria/nr emis de ....
Cum adica , eu sunt primul om care a formulat o plangere impotriva unui P-V ?
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
marcelcj, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda abuziva danculionela danculionela Buna. Va deranjez cu trei intrebari ce rezulta din anularea unei amenzi rutiere 1) Ce se intampla cu politistul care iti da amenda rutiera ... (vezi toată discuția)
Contestare pv pe motiv de data gresita luciandan luciandan Buna ziua, In data de 30 oct am parcat, in jurul orei 17 masina pe un bulevard din Bucuresti sect6. Dupa aprox o ora, mi-a fost ridicata masina de baietii ... (vezi toată discuția)