as dori sa stiu daca in Romania exista asigurare de avocat care sa te reprezinte in instanta atunci cand probleme de , servici , cu locuinta , cu anumite persoane , cu institutile statului , asta ca persoana fizica , daca da unde se pot face asemenea asigurari si cum se numesec ele si cat costa
exact in Germania se face la o asigurare obisnuita iar asigurarea se numeste rechtsschutzversicherung si daca ai probleme cu banca , locul de munca , inchirierea locuintei esti maltratat pe strada sau nu ti se face dreptate la unele institutii ale statului avocatul te reprezinta si se poate ajunge pana la proces unde pe tine nu te costa nimic ci plateste asigurarea
Dvs, inteleg ca va referiti la plata unei asigurari catre o firma de asigurare care sa preia riscurile unui proces.
Adica nu platiti avocatul ci o firma de asigurare care are avocat angajat pentru asa ceva in caz de litigiu.
Asta vreti dvs.?
Un fel de asigurare precum la locuinta?
Daca va referiti la un astfel de contract cu o firma de asigurare care sa va confere avocat nu am auzit de asa ceva in legislatia romana.
Cat se plateste in Germania pentru o astfel de asigurare?
Eu ziceam despre posibilitatea de a avea avocat tot la fel dar in baza unui contract incheiat cu avocatul si nu cu firma de asigurare.
Adica in sensul ca omul isi alege el insusi avocatul si nu primeste avocat ca in cazul avocatului din oficiu.
Alegerea avocatului constituie un drept fundamental si in caz de asigurare cum spuneti nu va confera dreptul decat la un avocat desemnat de firma de asigurare.
E greu ca in Romania sa existe asa ceva deoarece ar fi ceva cum este cu avocatul din oficiu si in Germania avocatul din oficiu primeste cateva mii de euro pe luna, iar in Romania nu exista modeda euro ca si moneda interna...pentru avocatul din oficiu...