avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Asi dori sa stiu care sunt pasii pt un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Asi dori sa stiu care sunt pasii pt un divort dintre ...

Buna ziua! Asi dori sa stiu care sunt pasii pt un divort dintre 2 romani in Germania. Daca divortul este de comun acord care este primul pas care trebuie facut. Precizez faptul ca sunt 2 copii minori . Asi dori sa stiu cam la ce costuri se ridica un divort in Germania.Sotul este salariat si stam in chirie ,eu nu pot avea un loc de munca pentru ca copii sunt minori si ma ocup de ei.
Cel mai recent răspuns: Semida3 , utilizator 20:23, 9 Martie 2021
Interesati-va acolo unde sunteti, nu avem cum sa stim aici in Romania, cat va costa un divort in Germania.
Daca va e mai usor, puteti apela la un avocat roman care practica acolo.

Buna ziua
Puteti divorta si in Romania, costurile vor fi mai mici.

Art.914 Cod procedura civila:
(2) Dacă nici reclamantul și nici pârâtul nu au locuința în țară, părțile pot conveni să introducă cererea de divorț la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorț este de competența Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului București.
În Germania va costa cel puțin 2000-3000 euro divortul.
În România va costa mult mai puțin decât în Germania.
Nu este un proces cu grad ridicat de dificultate.
Cautati avocat în orașul unde veți divorța și veți afla si costurile din România fără a fi necesară prezenta voastră la judecata.
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
daca aveti acolo domiciliul comun si acolo ramaneti, acolo veti si divorta.
Mulțumesc

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

În Germania va costa cel puțin 2000-3000 euro divortul.
În România va costa mult mai puțin decât în Germania.
Nu este un proces cu grad ridicat de dificultate.
Cautati avocat în orașul unde veți divorța și veți afla si costurile din România fără a fi necesară prezenta voastră la judecata.

Alte discuții în legătură

Divort in romania cu decizie de custodie data in germania webarp webarp Buna ziua, eu si sotia avem un proces deschis in Germania pentru custodia copilului. Inca suntem casatoriti dar dorim sa divortam amiabil (prin avocat sau ... (vezi toată discuția)
Divort in strainatate (germania) Alinachirita Alinachirita Buna ziua! As dori sa stiu care sunt sansele mele sa am parte de un proces de divort in Germania avand in vede ca in Romania s-a realizat casatoria?? Si ce ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord Anabella31 Anabella31 Buna ziua. As dori sa stiu care este cea mai simpla modalitate pentru un divort de comun acord cu 3 copii minori? M-am gandit la varianta de a merge la notar ... (vezi toată discuția)