Sunt divortat de 7 ani si am un copil de 12 ani pe care trebuie sa il iau in luna august la mine, asa a hotarat judecatoarea in urma sentintei de divort, doar ca fosta sotie este plecata in Germania la munca si a incredintat copilul tatalui ei fara acordul meu, si nu are procura. Acesta nu vrea sa imi dea copilul si cu ea nu pot lua legatura ca raspunde la telefon barbatul cu care traieste si ma ameninta. Ce trebuie sa fac ca sa pot lua copilul la mine in luna aceasta?? Sau pot castiga custodia copilului deoarece mama lui a plecat (abandon minor)??
Hotararea judecatoreasca veche o puneti in executare prin intermediul unui executor judecatoresc, numai ca ar tb sa va grabiti.
Puteti solicita- pe calea unui proces separat - custodie comuna sau exclusiva (ca si situatie de exceptie) dupa caz pt ca s-au modificat imprejurarile avute in vedere de instanta initial, plus modificarea legislatiei.
Ar fi util sa angajati avocat pentru a lua contact telefonic cu mama minorului si sa ii faca si o notificare scrisa.Pe avocat imi vine greu sa cred ca l-ar ameninta concubinul mamei minorului.
Avocatul ii poate explica cat de grea ii poate fi viata daca nu respecta hotararea instantei.
Daca vreti sa urmati alta cale, apelati la un avocat din Germania pentru recunoasterea hotararii judecatoresti romane in Germania si apoi sa procedati la executarea silita.
Nu cred ca veti avea totusi timp nici chiar daca ati angaja cel mai iute avocat din Germania.
In plus, un avocat in Germania va costa cel putin 2000-3000 de euro.
Apoi va trebui sa platiti si executorul judecatoresc si sa mergeti in Germania.
Ati putea avea insa si surprize neplacute dupa ce ii veti plati pe toti din Germania...daca ati avea timp si succes in demersurile dvs. judiciare...
De ce sa apelez la un avocat din Germania daca copilul este in tara, doar fosta sotie este plecata??? nu pot deschide proces aici?? si care ar fi pasi care trebuie urmati??
Dna.Gerbega a indicat deja care sunt pasii de urmat, asa ca mergeti la executorul judecatoresc pentru respectarea hotararii judecatoresti pe care o aveti, iar dupa concediu puteti depune in instanta o actiune pentru custodie comuna ori exclusiva daca mama a abandonat minorul.