avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie de pensionare

Buna seara

Va rog daca ma puteti ajuta, deoarece am o nelamurire:

- am primit decizia de pensionare, in cuprinsul careia este mentionat faptul ca anumite salarii brute inscrise in adeverinta nu au fost luate in calcul deoarece potrivit legislatiei in materie, acestea nu au facut parte din baza de calcul anterior datei de 01.04.2001

- am formulat contestatie conform art. 149 alin. 1 din Legea 263/2010
Contestatia am trimis-o la Casa Judeteana de Pensii

- am primit raspuns la contestatie, dar nu exista un numar de hotarare sau vreun indiciu ca raspunsul este al Comisiei de Contestatii.
Mai mult, sub antetul CNPP este trecut cel al Casei Judetene de Pensii, iar in subsol este trecuta adresa Casei Judetene de Pensii

Intrebarea este: raspunsul primit la contestatie nu trebuia sa fie o hotarare care sa aiba un numar?

Nemultumita cu raspunsul primit, am formulat actiune in instanta impotriva Casei Judetene de Pensii.

Ar trebui sa completez cadrul procesual pasiv si sa ma judec si impotriva CNPP?

Va multumesc, si va doresc un an nou plin de impliniri.

Cel mai recent răspuns: ni_leta , utilizator 23:55, 3 Ianuarie 2016
In general Casele Judetene de Pensii lucreaza in dezavantajul pensionarilor. Parca ar fi coordonate de undeva de ,,sus”. Eu am trecut prin ceea ce treceti dumneavoastra si va spun din propia experienta. In prima pagina a unei decizii de pensionare, in antetul de la subsol, la paragraful cu art. 149 se face un abuz de catre unele CJP-uri. Adica acolo scrie ca, contestatiile de depun la CJP. Acestea ar trebui sa le trimita mai departe la Comisia Centrala de Contestatii (CCC). Odata depuse la CJP, acestea le cerceteaza ei personal si daca se constata ca, contestatarul are dreptate nu le mai trimite la CCC ci le corecteaza ei, emitand o alta decizie in care poti avea surpriza sa fie si aceasta eronata. Eu am incercat sa trimit direct la CCC, din cadrul Casei Nationale de Pensii (CNPP), atat electronic cat si postal cu confirmare de primire. Acestia mi-a raspuns ca nu este de competenta lor si a returnat documentele inapoi la CJP. Atunci am fost personal la CNPP Bucuresti, in audienta si in urma completarii fisei de audienta, in care am cerut si o copie, am inregistrat contestatia si mi-a dat un numar de inregistrare. Numai asa am putut rezolva problema cu CCC. Alminteri contestatiile raman la CJP. O intreaga bataie de joc. Bafta !
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
procesomanul, utilizator
Va multumesc pentru raspunsul promt.
In fapt, din cate observ, raspunsul primit nu este conform art 17 alin. (1) din Ordinul nr. 1453/2011. O sa vad ce spune instanta.
Va doresc o seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce casa de pensii se judeca pentru refacerea unei decizii de pensionare GaryMoore GaryMoore Buna seara, Daca o persoana a fost integrata gresit in grupa a II-a de munca, avand dovezi ca apartine grupei I si a contestat in termen decizia Casei de ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei de pensionare padrian54 padrian54 In luna aprilie 2014 am depus la CJPteritoriala-cererea de pensionare. In luna Iulie 2014 am primit decizia de respingere a dosarului de pensionare de la CJP ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie pensie limita varsta ylajohn ylajohn Am primit decizia de pensionare de la casa de pensii sector 2 Bucuresti la adresa facuta de mine prin em@il cu intirziere de cinci luni iar aceasta decizie ... (vezi toată discuția)