avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... modificarea codului rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

modificarea codului rutier

Intr-o perioada scurta se va aduce modificari codului rutier.
Din patania mea cat si altora,in cazul vanzarii-cumpararii unui autoturism legislatia este ambigua in sensul ca dupa intocmirea actelor de vanzare cumparare conform legii,cumparatorul,daca nu vrea sau nu are bani de taxa de mediu nu inmatriculeaza masina pe numele lui,
In aceasta situatie vanzatorul de buna credinta ramane in evidenta Serviciului de permise si inmatriculari auto proprietarul autovehicolului vandut cu toate consecintele ce decurg de aici.(amenda rovinieta,RCA pe numele lui,) si nenumarate procese in instanta, care duc la aglomerarea instantelor cu procese care ar fi putut fi evitate.
Intrebare:

Unde trebuie sa ne adresam pentru ca modificarea codului rutier sa cuprinda si urmatorul articol:

Daca o masina vanduta cu acte conform legii nu este inmatriculata in termen de 30 zile sa fie radiata automat din circulatie,totodata cel care a vandut masina sa fie obligat sa anunte la Serviciul de permise si inmatriculari vanzarea in termen de 5 zile .

Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2016
stoicavasile, utilizator

Alte discuții în legătură

Actiune in regres - masina vanduta de mai multe ori fara schimbarea proprietarului din acte vorsiht vorsiht Cum il fac pe actualul detinator al autoturismului pe care eu l-am inmatriculat si l-am vandut cu act de vanzare cumparare acum trei ani sa-l radieze din ... (vezi toată discuția)
Asigurare masina vanduta facuta de noul proprietar tot pe numele meu stoicavasile stoicavasile Am vandut masina cu contract de vanzare cumparare,am scos-o de la fisc,la serviciul de inmatriculari a fost scoasa de pe numale meu in sistemul ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta VilceaGigi VilceaGigi Buna ziua,as dori cateva raspunsuri daca se poate. In 2010 am vandut masina si am radiat-o doar la fisc.In 2014 am primit de la CNADNR o amenda pentru ... (vezi toată discuția)