avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Am un contract din 2005 pe termen de 3 ani (adica expira in 2008). Ultima plata cred ca am efectuat-o undeva in 2006, de atunci nimic. Nu am raspuns nici la mail, nici la telefoane, nimic. Luna trecuta am primit o scrisoare de la Executor cum ca trebuie sa platesc suma de xxx RON, reprezentand creditul din 2005. Eu stiam, ca dupa 3 ani se prescrie datoria...dar dupa 10 ani sa primesc o scrisoare...ce sa fac? Plus ca traiesc in strainatate si nu am nimic pe numele meu in Romania.
Cel mai recent răspuns: isty1981 , utilizator 16:14, 4 Ianuarie 2016
Trebuie să faceți contestație la executare și să invocați prescripția.

Am observat că, în ultimul timp, cu coplicitatea unor executori care nu își cunosc obligațiile ( nu știu că dacă o creanțaș este prescrisă nu e exigibilă și nu au voie să încuviințeze executarea), recuperatorii au început executarea silită pe creanțe prescrise.
Eu aș face o plângere penală împotriva executorului, pentru abuz în serviciu.
Sunteți sigur că este vorba într-adevăr despre o executare silită? Am întâlnit foarte multe cazuri în care se transmitea debitorului o simplă hârtie în care era trecut un nume de executor nefiind vorba despre nici o executare silită ci de o simplă amenințare cu executarea silită (dar cu inducerea ideii că o executare silită este pe rol). Motivul este acela ca debitorul să plătească imediat suma sau măcar o parte din suma pretinsă. Luați legătura cu acel executor și verificați dacă este vorba despre o executare reală. Aveți grijă să nu depășiți termenul de contestare a executării silite.
Acum ca-mi spuneti, voi verifica, pentru ca este o Somatie de fapt de la Executor, dar au anexat si hotararea tribunalului privind imputernicirea acestui executor. Termenul de 15 zile a trcut, eu fiind in strainatate, abia acum am ajuns acasa si am vazut plicul de la executor. Verific ce scrie exact, si revin cu raspuns. Multumesc!
Dacă a trecut termenul și este vorba despre o executare silită în curs, odată cu contestația trebuie să solicitați și repunerea în termenul de contestare.
Nu înțeleg la ce vă referiți când spuneți hotărârea tribunalului privind împuternicirea acestui executor.
Voi reciti intreaga scrisoare, si va raspund maine. Multumesc oricum! Revin maine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare de recuperare datorie abonament telefon mobil nicky979 nicky979 Tatal meu a primit azi o scrisoare de recuperare datorie 5300 ron de la o companie care nu cred ca mai exista. Nu scrie cand a fost facut contract, nu avem ... (vezi toată discuția)
Executare silita ilegala sau nu? MariaB24 MariaB24 Buna ziua, Am o problema la care as dori un sfat de la o persoana specializata. In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale de la un IFN, suma era de ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie sau executare silita dator_ro dator_ro Sunt debitor la o banca din oct 2006 pentru suma de 4500 euro. Am platit doar primele rate, apoi am ramas fara munca. Ca multi alti romani am plecat in ... (vezi toată discuția)