avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obligatia de înregistreze la Fisc pt prsoanele fara ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obligatia de înregistreze la Fisc pt prsoanele fara venit -achitare CASS.

Buna ziua,
va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez - incepand cu data de 01.01.2016 am incetat contractul individula de munca.(am intrat in categoria persoanelor fara venit). Am citit ca persoanele fizice care nu obțin venituri sunt obligate să achite contribuția la sistemul public de sănătate (CASS), conform prevederilor noului Cod fiscal.
Lamuriti-ma va rog, daca eu voi face demersurile la Admin.Financiara ca sa fiu coasigurat la sotul care este incadrat mai trebuie sa platesc CASS? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 4 Ianuarie 2016
Demersurile se fac la serviciu la sotul dumneavoastra, ca sa fiti coasigurat la el.
Acte necesare:
-copie certificat nastere,
-copie CI
-adeverinta de la Anaf, ca nu aveti venituri
-declaratie tip ca sunteti in intretinerea sotului

Sotul o sa dea si el o declaratie ca va ia in intretinere.
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2016
petronela_gav, utilizator
Multumesc frumos,
O zi minunata!!
Ca sa deveniti coasigurat demersurile nu se fac la Admin.Financiara.

Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Vedeti si aceste discutii despre documentele necesare :
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin statutul de coasigurat? florin_s37 florin_s37 buna.sotia mea ar dori sa stie daca poate fi coasigurata deoarece eu platesc integral asigurarile medicale ,cum si in ce conditii poate fi coasigurat?va rugam ... (vezi toată discuția)
Cass fanica56 fanica56 Buna ziua, as dori sa stiu daca sotul este pensionar si eu casnica (mai am pana la pensionare) am dreptul sa mai fiu coasigurat la CASS sau trebuie dupa noul ... (vezi toată discuția)
Pot fi luat in intretinere de catre parinti daca sunt major? tudoradrian94 tudoradrian94 Am 21 de ani , nu lucrez , nu sunt la facultate , nu am niciun fel de venit . Vreau sa stiu daca pot fi luat in intretinere de catre parinti , fiind luat in ... (vezi toată discuția)