avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... construirea unei case in livada
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

construirea unei case in livada

Buna ziua!
vreau sa construiesc o casa intr-o livada la tara. Este un teren de 1 ha intr-o zona de deal mostenit. As vrea sa pastrez livada si sa fac doar putin loc pentru casa.Terenul este extravilan, la 500m de sat. trebuie transformat in intravilan? se poate face lucrul asta avand in vedere ca nu este chiar langa sat? As putea construi pe extravilan? ce fel de constructii sunt permise intr-o livada? care ar fi solutia cea mai rapida si ieftina dar sa se poata si locui?
Cel mai recent răspuns: eleonard , utilizator 17:56, 7 Ianuarie 2016
solicitati de la primarie un certificat de urbanism prin care o sa vedeti ce documente sunt necesare. Probabil o sa fi solicite un PUZ pentru trecerea terenului din extravilan in intravilan si schimbarea in teren destinat pentru locuinte.
dar nu se poate construi nimic direct pe extavilan? cabana, ceva.. imi spusese cineva ca s-ar putea ceva care sa fie declarat hambar, constructie utilitara dar nu stia detalii. Stiti ceva despre asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unui teren din extravilan in intravilan ionut_mindroiu ionut_mindroiu Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o ... (vezi toată discuția)
Standarde terenuri pe care se poate construi rodmaxx rodmaxx Vreau sa cumpar un teren si sa construiesc o casa pe el. Are 'deschidere la drum' doar 9 m. Acum are cativa pruni, ceea ce ma face sa cred ca a fost o livada. ... (vezi toată discuția)
Proiect puz avram172 avram172 buna ziua. rog tare ma mult sa ma ajutati cu o problema, care ma tine pe loc. detin un teren agricol in suprafata de 1, 53 ha pe raza unei comune din jud ... (vezi toată discuția)