avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DETASARE IN CANADA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DETASARE IN CANADA

am un angajat plecat in Canada in perioada 23.11.2015-31.05.2016. (cu intreruperea perioadei acum de Craciun) conform legislatiei noastre acesta se afla in detasare. i-am facut act aditional, tot tacamul. de platit il platesc eu. trebuia sa declar aceasta detasare in revisal?
Cel mai recent răspuns: mopy , utilizator 09:52, 5 Ianuarie 2016
Da, trebuia sa inregistrati in REVISAL detasarea , anterior datei de incepere a detasarii.

HG 500/2011
Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
.....
e) pentru salariatii detasati, angajatorul de baza completeaza perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea, anterior inceperii detasarii.
....

Art. 9
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
.....
c) necompletarea elementelor contractului individual de munca conform art. 3, respectiv netransmiterea registrului in termenele prevazute la art. 4;
....
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
....
b) cele prevazute la lit. b)—c), cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei;
....
(3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
(4) Contravenientul poate achita in cel mult 48 de ore jumatate din minimul amenzii contraventionale prevazute la alin. (2) lit. b)—e).
(5) Aplicarea contraventiilor si sanctiunilor prevazute la alin. (1) si (2) se face cu respectarea:
a) art. 22 din Conventia de la Viena privind relatiile diplomatice, respectiv ale art. 31 din Conventia de la Viena privind relatiile consulare referitoare la inviolabilitatea localurilor misiunilor diplomatice, respectiv ale oficiilor consulare;
b) art. 31 din Conventia de la Viena privind relatiile diplomatice, respectiv ale art. 43 din Conventia de la Viena privind relatiile consulare referitoare la imunitatea de jurisdictie a agentilor diplomatici, respectiv a agentilor consulari.
va multumesc! foarte "linistitoare" lista contraventiilor oricum eu l-am transmis ieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Netrimitere in revisal a unui element de modificare a contractului dani33 dani33 Buna ziua, Intrebarea mea priveste Revisalul. Am fost angajat de o companie pe o pozitie inferioara, dupa care mi s-a incheiat un act aditional pentru o ... (vezi toată discuția)
Operare revisal cu intarziere RuxandraLarisa RuxandraLarisa Am cateva contracte de munca ce s-au prelungit iar operarea in REVISAL nu s-a efectuat in 19 zile lucratoare. Pot sa inregistrez prelungirea in REVISAL cu ... (vezi toată discuția)
Anulare incetare suspendare in revisal Loredana_84 Loredana_84 Am o salariata aflata in CIC pana in 24.04.2014. Aceasta a vorbit cu angajatorul sa se intoarca la lucru incepand cu 24.03.2014. Am operat astazi incetarea ... (vezi toată discuția)