avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz respectare CCM de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz respectare CCM de catre angajator

Buna ziua

ce posibilitati de rezolvare a refuzului angajatorului de a respecta prevederile CCM privind asigurarea mijlocului de transport al unitatii pt.naveta salariatilor de la domiciliu la locul de munca as putea avea? Mentionez ca m-am adresat inclusiv instantei dar inca nu a fost stabilit primul termen. Mai precizez ca:- am facut ''n'' inscrisuri catre angajator sa respecte prevederile CCM, -distanta despre care este vorba este de 62 km zilnic, ca angajatorul are in dotare mijloace de transport cu care sa poata asigura transportul salariatilor, ca ulterior semnarii CIM ni s-a schimbat sediul unitatii in mod abuziv fiind obligati la acesta naveta zilnica ,ca m-am adresat inclusiv forului superior-minister (suntem o institutie de stat) ,ca masinile unitatii sunt utilizate doar de directorul unitatii in scop personal (inclusiv pentru naveta lui zilnica),ca nici macar fise de protectia muncii nu avem intocmite in care sa se prevada traseul cf.legii 319. Mai precizez ca pe traseul pe care-l parcurgem zilnic (62km) nu exista nici-un fel de mijloc de transport in comun.Schimbarea sediului unitatii a fost facuta doar pentru a adduce sediul in comuna in care domiciliaza actualul director numit fix de la data schimbarii sediului. (numit si nu admis prin concurs). Vorbim aici de viata noastra fiiind nevoiti sa ne deplasam cum putem,in conditii de drum jalnic si acum si conditii de iarna. Inclusiv ITM l-am sesizat si au venit si nu au scris in raport nimic de acest aspect au batut campii cu alte minciuni,evitand acest aspect.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 4 Ianuarie 2016
Modalitati de solutionare:
- actiune in instanta
- apelare la mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea traseului normal corespunzător art.30 lit.g din legea 319 Cristina Dutkaș Cristina Dutkaș Cine poate stabili traseul normal pentru deplasarea angajatului atunci când acesta se deplasează cu automobilul propriu pentru a ajunge de la o clădire la ... (vezi toată discuția)
Deplasare in interes de serviciu Venetia Venetia Lucrez la o biblioteca in comuna si recent s-a infiintat o noua biblioteca in satul vecin unde merg si acolo de 2 ori pe saptamana cu program de 8 ore. ... (vezi toată discuția)
Decontare transport emilot66 emilot66 Lucrez intr-o regie autonoma. Conform CCM avem dreptul la transport gratuit pe o distanta de 50 km. Cam 10% din angajati suntem navetisti si nu putem beneficia ... (vezi toată discuția)