avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca in cadrul unui contract de practica ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca in cadrul unui contract de practica pentru student medicina

vreau sa angajez un student in an terminal la medicina, pe functia de asistent medical dar nu poate proba pregatirea profesionala de nivel mediu pentru ca a terminat un liceu umanist, sectia filologie, iar facultatea nu este terminata.nu stiu cum sa procedez, ajutoooorrrrr
Cel mai recent răspuns: contflux , utilizator 19:37, 5 Ianuarie 2016
Va p[uteti prevala de art.29 C.mun., si anume:
(1) Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
(2) Modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea prevazuta la alin. (1) sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.
(3) Informatiile cerute, sub orice forma, de catre angajator persoanei care solicita angajarea cu ocazia verificarii prealabile a aptitudinilor nu pot avea un alt scop decat acela de a aprecia capacitatea de a ocupa postul respectiv, precum si aptitudinile profesionale.
.....
multumesc, buna idee

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia evaluarii la angajare marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Este obligatoriu evaluarea la angajare ? (vezi toată discuția)
Angajare fara studii de specialitate biancaselejan biancaselejan buna ziua, doresc sa angajez un sef de productie la o societate comerciala iar persoana respectiva nu are studii de calificare. Se poate face acest lucru ... (vezi toată discuția)
Calificare la locul de munca hogye lavinia hogye lavinia Cum incadrezi o persoana care a fost calificata la locul de munca dar nu are nici o dovada ? Doar este trecut in cartea de munca ( anii 1998-2000) functia. Nu ... (vezi toată discuția)