avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suplimentul de 600 lei pe perioada de suprapunere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suplimentul de 600 lei pe perioada de suprapunere a CCC1 cu nasterea altui copil

Buna seara!Ma adresez cu o intrebare la dvs:Avem un baietel nascut in data de 28.03.2014 si primesc indemnizatia pentru cresterea copilului pe perioada de 2 ani intre timp in data de 27.10.2015 sa nascut al doilea baietel ,nu am stiut nimic legat de supliment pentru cresterea copilului la depunerea actelor pentru alocatia de copii am aflat de supliment, numai ca mi sa spus ca atunci cand depun actele pentru indemnizatia de cresterea copilului va trebuii sa scriu o cerere de mana pentru supliment,din lipsa de timp am tot amanat depunerea actelor iar in data de 04.01.2016 cand sa depun actele o alta doamna de la alt ghiseu imi spune ca ar fi trebuit sa depun actele de mai de mult pt supliment dar e bine si acum ,acum mi se ridica intrebarea ca voi pierde cele doua luni de supliment sau mi se va calcula de la data cand sa nascut cel de al doilea baietel?:O Va multumesc anticipat !Va doresc o seara placuta si toate cele bune !!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:54, 5 Ianuarie 2016
1. Era bine daca ne-ati fi contactat mai din timp, nu asa de tarziu.

2. P perioada de suprapunere, adica de la data nasterii celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 (si intrati in CCC2) beneficiati, la cerere, de inca 600 lei, pe langa indemnizatia pentru CCC1.

3. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 9
(1) Concediul și indemnizația lunară prevăzute la art. 2 alin. (1), art. 5 și 6, precum și stimulentul de inserție prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre nașteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situațiile prevăzute la art. 8 alin. (2).

(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungește corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situații de natură a genera acest drept.

(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizație, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanță de urgență.

(4) Pe perioada suprapunerii situațiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma de 1,2 ISR pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.
(n.m. 1 ISR, in vigoare = 500 lei)
...

4. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010:

Art. 18.
...

(2) Majorarea prevazuta la art. 9 alin. (4) din ordonanta de urgenta se acorda de la data nasterii copilului, la solicitarea scrisa a persoanei indreptatite, insotita de copia certificatului de nastere al copilului, depusa la primarie sau la agentia teritoriala in a carei raza domiciliaza, nu mai tarziu de data la care primul copil implineste varsta legala de incetare a concediului.
...

5. Depuneti acum cererea si actele necesare si veti primi cei 600 lei lunar si din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere concedii de crestere a copilului popabota popabota Buna seara! Sotia mea a nascut primul copil in 16 aprilie 2011 si a beneficiat de indemnizatie de crestere a copilului pt. o perioada de 2 ani in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mamica de gemeni deninick23 deninick23 Avem un baietel de 1 an si 5 luni si sotia mea este in concediu de maternitate pentru el pana la 2 ani. Intre timp, acum 2 saptamani a nascut 2 baietei ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil de pana la doi ani. ioan_claudiu84 ioan_claudiu84 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. Pana in data de 26.01.2016 ma aflu in concediu crestere copil de pana la doi ani , iar la data de 29.07.2015 s-a nascut cea ... (vezi toată discuția)