avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... fisa de instructaj SSM si SU
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

fisa de instructaj SSM si SU

Buna seara,

am 2 intrebari legate de fisele de instrucatj SSM, respectiv SU:

1. Se poate semna, la sectiunea "Persoana care a verificat instructajul" de catre o persoana care la data efectuarii instructajului nu era in firma? Mai concret - o p[ersoana angajata in decembrie, ierarhic superioara si pe linie directa pentru cel instruit, poate semna instructajele efectuate instruitului in lunile august-septembrie?>

2. Este adevarat ca instructajul la angajare si cel pe post al noilor angajati se poate realiza pana in 5 ale lunii urmatoare? Exemplificativ - unei persoane angajate in 15.11.2015, i se completeaza efectiv fisa de instructaj in 05.12.2015 (atat cu datele legate de titular, cat si cu cele legate de instructajul efectiv realizat - chiar si cel introductiv). Cum este corect sa se procedeze?

Multumesc in avans.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:37, 11 Ianuarie 2016
1.Verificarea instruirii se face de catre seful ierarhic al celui care a facut instruirea, la data efectuarii instruirii.
2.instruirea introductiv generala la angajare se face in prima zi , respectiv in data din CIM ca fiind data inceperii activitatii. Instruirea la locul de munca se face a doua zi dupa instruirea introductiv-generala. Instrurea periodica se face in conformitate cu programul de instruire aprobat.
@suciu_diana
Sa nu incercati sa puneti vreun angajat sa semneze documente datate anterior angajarii acestora in societate (exceptie cele necesare angajarii). Daca sunt descoperite de inspectorii ITM va alegeti cu amenzi pt "munca la negru".
Nu trebuie facute "exceptii" de niciun fel. Toate sunt la fel de riscante. Documentele se semneaza numai la data prestarii activitatii, nici anterior, nici dupa aceasta data.
@gigipopa
CIM, fisa postului, informarea priv clauzele cuprinse in CIM, acte medicale, etc se semneaza anterior inceperii activitatii sau unele, chiar anterior semnarii CIM.
M-am referit la data instruirii ssm, a prelucrarii unor materiale referitoare la ssm, etc., strict legate de discutia deschisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, trebuie să actualizăm procedura ssm în ancom și ... niculaedutu niculaedutu Bună ziua, Trebuie să actualizăm procedura SSM în ANCOM și vă rog dacă se poate să-mi răspundeți la următoarele întrebări: 1. Se derulează ... (vezi toată discuția)
Fisa individuala de securitate si sanatate in munca (continuare) marianpc marianpc Buna ziua. Conform clasicului proverb \\"cate borde(e) atatea obice(e)\\" , la fel am intalnit privitor la completarea primei parti a fisei individuale ssm , ... (vezi toată discuția)
Completare instructaj introductiv general Akhenaton81 Akhenaton81 Buna ziua, In situatia in care un muncitor semneaza un CIM de ex cu data de 24.09 si instruirea introductiv generala o face efectiv azi este corect dpdv ... (vezi toată discuția)