avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Caini lasati nesupravegheati pe drum
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Caini lasati nesupravegheati pe drum

Nu stiu ce prevede legea vis-a-vis de cainii care au stapan, dar care in mod deliberat sunt tinuti pe strada, nesupravegheati de stapani, fara lesa.
Exista mereu riscul ca acestia sa atace vreun copil sau vreun batran, care nu se pot apara. Mai mult, acesti caini intra deseori pe proprietatile vecinilor, omoara pisici, calca rasadurile din gradini si strica garduri.
Toti ceilalti caini din curti intra in alerta si se creeaza "stare de razboi" pe strada, acest lucru afectand odihna noastra pe timpul noptii.
Nimeni nu pare sa aiba solutii la aceste probleme care sunt foarte deranjante si care persista zi de zi.

Stapanii cainilor au fost avertizati in repetate randuri sa-si tina cainii pe proprietatea lor, dar nu vor sa fie cooperanti.
M-am gandit la ideea inregistrarii lor (nu detin aparatura CCTV cameras), doar cu telefonul mobil sau tableta, precum si la strangerea depozitiilor de la alti vecini ce sunt deranjati de aceste probleme si impreuna sa incercam sa rezolvam.

Oare ce se poate face in acest sens?

Va multumesc anticipat pt raspuns!
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2016
mayte_22, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:18, 4 Ianuarie 2016
Buna seara,
Va sfatuieswc sa va adresati primariei cu o notificare scrisa in sensul celor de mai sus.
mayte_22 a scris:

. Mai mult, acesti caini intra deseori pe proprietatile vecinilor, omoara pisici, calca rasadurile din gradini si strica garduri.

[/quot

La nivelul tuturor primariilor exista departament specializat de politia animalelor,care solutioneaza astfel de probleme
Sesizati oficial situatia cu care va confruntati,detaliati concret proprietarii patrupedelor,daca detineti probe-inclusiv cu telefonul mobil le puteti prezenta inspectorilor din primarie

Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2016
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)
Vecinul își plimbă zilnic câinii, de rasă ciobănesc german, fără lesă iar asta ne provoacă temeri. cum îl poate obliga legea să nu-i mai scoată fără lesă pe stradă? ciofli ciofli Buna ziua. Am o mare problema. Locuiesc la sat, Vecinul meu are doi caini rasa ciobanesc german pe care ii scoate in fiecare dimineata si seara pe drum, fara ... (vezi toată discuția)