avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vecinul își plimbă zilnic câinii, de rasă ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vecinul își plimbă zilnic câinii, de rasă ciobănesc german, fără lesă iar asta ne provoacă temeri. Cum îl poate obliga legea să nu-i mai scoată fără lesă pe stradă?

Buna ziua. Am o mare problema. Locuiesc la sat, Vecinul meu are doi caini rasa ciobanesc german pe care ii scoate in fiecare dimineata si seara pe drum, fara lesa, nu stiu daca si pe timpul zilei pentru ca sunt la serviciu. Precizez va si eu un metis copoi ardelenesc care se agita foarte.tare cind cei doi cainii stau pe drum. Imi este teama si mie si sotiei sa iesim afara sau sa scoatem cainele la plimbare. Va rog sa-mi spuneti care ar fi procedura legala prin care acest vecin sa fie obligat sa scoata cainii in lesa. Mentionez ca au fost purtate discutii cu acesta care nu au dus la nici o intelegere. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dodoambra , utilizator 12:02, 19 Martie 2019
Buna ziua!
Eu zic sa sunati la Politie cand mai face asta, plangeti-va ca va este frica sa iesiti din casa...
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mediu rural este situatie frecventa
Sesizati oficial politia teritoriala
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prealabil ...poze, video, etc, martori cu atat mai bine. Bafta!
De ce doriti sa fie in lesa? Vi se pare agresiv sau numai asa ca sa ii faceti in ciuda?
Cred ca daca vreti sa-i faceti rau, asteptati sa se dea la dumneavoastra cainele si asa veti face rost de o caruta de bani ca despagubire. Ei ce ziceti?
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca să fie treaba, treabă, si să îi faceți în ciudă, sa stați sa va muște și de mâini și de picioare....... asa faceți rost de mai mulți bani. Câte unii sunt prosti făcuți grămadă și nu ar trebui lăsați singuri pe stradă (evident și castrati, ca să nu se înmulțească). Animalele (a se citi câinii) de talie mare trebuiesc plimbati in lesă și cu botniță, conform legii (dar dacă trec pe lângă dodoambra, au voie să nu poarte botniță iar stăpânul sa se uite după păsărici in copaci).
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
romulusflopy, utilizator

Alte discuții în legătură

Autoaparare in cazul cainilor considerati periculosi ge.org ge.org Daca o persoana are un caine care se incadreaza in categoria cainilor periculosi (respecta legea si are botnita si lesa) si cainele respectiv este atacat de un ... (vezi toată discuția)
Caini si vecini la bloc VeronicaC VeronicaC am si eu o mare problema cu vecina de langa apartamentul meu, ea creste un caine de talie mare in apartament. Nu am o mare problema cu latrarul naoptea dar de ... (vezi toată discuția)
Caini periculosi gabycristy gabycristy buna ziua! detin un caine inscris la art.1, lit b ca fiind caine periculos, fiind rasa Amstaff. Cainele are dresajul facut, etc. Problema mea este ca, atunci ... (vezi toată discuția)