avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa plec de acasa la 18 ani si 2 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec de acasa la 18 ani si 2 luni

Am 18 ani si 2 luni. Nu ma mai inteleg deloc cu ai mei, nu mai gasesc nici o alinare, mereu sa uita urat, si toata ziua numai certuri si scandaluri si intre ei si la adresa mea inclusiv fratele meu mai mare care profita de ocazie sa faca circ si cu mine. Am incercat la psihologi si psihiatrii si degeaba nimic si nimeni nu a putut schimba stiuatia, mai ales acum cand am cea mai mare nevoie de cineva alaturi , deoarece fosta mea prietena s-a despartatit de mine dupa un an de relatie, o iubeam enorm....Revenind la subiect. Consider ca sunt destul de mare sa i-au viata in piept , mai ales fiind baiat, ma pricep la tot felul de chestii repar electronice si tot asa. Ma intereseaza daca parinti mai au vrun drept asupra mea? sau daca pot avea vreo problema cu politia? Chiar nu mai rezist aici, inainte eram ca un stalp nimic nu ma facea sa plang, iar acum plang zilnic #-o #-o #-o #-o ,Pot sta cu un prieten foarte bun i apartamentul lui...Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 10:47, 5 Ianuarie 2016
Fiind minor nu mai depindetide părinți.
Puteți locui cu cine vreți.
major adica !
puteti pleca oriunde, luati in calcul si varianta inversa, daca nu va merge si vreti sa va intoarceti, se prea poate sa nu va mai primeasca, asa ca pana luati decizia sa plecati, starngeti ceva bani pt a va intretine- bani de chirie, de mancare.
Fiind major si in deplinatatea facultatilor mintale puteti dispune singur cu privire la locul in care urmeaza sa va duceti traiul de zi cu zi. Ar trebui ca inainte de a pleca sa epuizati toate caile de comunicare cu parintii dvs. Eu zic sa incercati a va deschide sufletul in fata mamei dvs., de regula mamele sunt mai sensibile la baietii lor. Poate ca nici dvs. nu ati putut sa le explicati in totalitate sentimentele si trairile dvs. sufletesti. Ar trebui sa aveti putina incredere. Dvs. acum traiti o perioada adolescentina cu despartiri si impacari, certuri cu parintii datorate diferentei de conceptii asupra vietii, dar toate acestea se vor calma si vor trece de la sine. Nu va grabiti in a lua hotarari radicale. Nu zice nimeni sa nu plecati daca va este rau acasa. Problema este sa dispuneti si de ceva banuti ca nu cumva din pricina lipsurilor sa fiti aruncat intr-o extrema negativa a vietii. Si nu uitati sa mergeti la scoala, daca urmati liceul. Ar fi bine daca ati gasi ceva de lucru part time. In alta ordine de idei sa stiti ca lumea e plina de fete. Daca v a parasit iubita inseamna ca nu va merita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"plecatul de acasa" Melpomene Melpomene Încep prin a spune că deschid acest subiect în speranţa că o să găsesc sfaturi cu adevărat folositoare, avertizări etc. Deci, problema mea se pune ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa la 17 ani si 3 luni,se poate? mayasiartur mayasiartur Am 17 ani si 3 luni,si vreau sa plec din casa alaturi de prietenul meu,sa ne facem viata noastra.Acasa nu pot ramane deoarece parinti mei sunt de acord cu un ... (vezi toată discuția)
Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)