avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o zi nemotivata trebuie transmisa in Revisal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o zi nemotivata trebuie transmisa in Revisal?

Buna ziua, daca un salariat a lipsit nemotiva doar o zi, se transmite in Revisal? Si daca da, cum se face acest lucru (de ex.: lipseste pe 28.12.2015. il suspend pe 28 si incetez suspendarea pe 29?)?
Cel mai recent răspuns: alania , utilizator 13:56, 5 Ianuarie 2016
Art.51 (2) C.mun. : contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Prin urmare, nu exista obligatia de a se suspenda c.i.m. pentru absente nemotivate.

In situatia in care se decide suspendarea c.i.m. pentru absente nemotivate , indiferent de numarul acestora, atunci angajatorul va inregistra in REVISAL supendarea c.i.m. in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim pentru nemotivate mihaela_1968 mihaela_1968 Un salariat a lipsit 3 zile nemotivat, a treia zi fiind azi, dar seful direct a anuntat abia azi. Pot sa-i suspend CIM retroactiv, sau ii suspend incepand de ... (vezi toată discuția)
Absențe nemotivate. se suspendă obligatoriu cim? mary2015 mary2015 Buna ziua ! Va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu suspendarea CIM in cazul absentelor nemotivate . In contractul colectiv de munca nu avem specificat ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua, un angajat a solicitat suspendarea CIM cu acordul partilor,pana in data de 11.04, de atunci nu s a mai prezentat la serviciu si nici nu mai raspunde ... (vezi toată discuția)