avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionarul pulblic cu statut special poate deschide ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionarul pulblic cu statut special poate deschide o firma?

Buna ziua,
Sunt functionar pulblic cu statut special in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
Portivit art. 51 din Legea 293/2004, modificata " Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.".
Exista o procedura de aplicare a acestei legi?
Intentionez sa deschid o firma de curatenie profesionala. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta firma o pot deschide pe numele meu sau daca pot avea alta calitate in cadrul firmei.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 5 Ianuarie 2016
Puteti sa va deschideti o firma de curatenie profesionala, numai daca aceasta nu este în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.
Am uitat sa mentionez ca am intrebat atat consilierul juridic al unitatii, cat si liderul de sindicat, ambii mi-au raspuns ca nu pot administra o firma. In plus mi s-a spus si ca nu exista o procedura de aplicare a Legii 293/2004.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
EllaRusu, utilizator
Va redau din textul de lege mentionat de dvs ... "Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi .... şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.".

Asadar, legea nu va interzice sa administrati o societate de curatenie profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public badilaoanaamalia@yahoo.com badilaoanaamalia@yahoo.com Pot deschide firma, fiind functionar public? Un SRL ? (vezi toată discuția)
Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Functionar public-contract in privat pacepa_2001 pacepa_2001 Un functionar public poate avea un contract cu timp partial la o firma privata? (vezi toată discuția)