avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe locale cod fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe locale cod fiscal

am fost la primarie sa platesc impozitul la masina si casa si au zis sa platesc mai intai o amenda mai veche de 210 lei ca nu mai merge.
In noul cod fiscal e prevazut asa ceva?
pai si daca oamenii nu au momentat decat banii de impozit ce fac, nu mai platesc?
Asta e o modalitate de a recupera banii cu japca? Nu sunt in stare altfel?
Amenda mea e de 14 ani dar au zis ca nu s-a prescris ca au trimis ei la mine notificari si se prelungeste....
Alte primarii nu fac asta.
La amenzi nu sunt penalitatzi, dar daca nu platesc impozitul o sa am penalitatzi.......
Cum pot rezolva?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 10:06, 6 Ianuarie 2016
Plata impozitelor este o obligatie legala a fiecarui cetatean roman.
P.S.
In principiu, te intinzi numai cat t-ie plapuma (consumi cat ai).
Nu e vorba despre asta, nu ai inteles, eu m-am dus sa imi platesc impopzitele insa nu am fost lasat sa le mai platesc deoarece spun ca din acest an trebuie sa platesc o amenda mai veche la care am facut contestatie si la care inca nu s-a rezolvat, pai apoi daca nu platesc impozitul la masina si casa nu iau penalitati?
Ordinea de stingere a obligatiilor bugetare in anul 2016 a fost modificata in ceea ce priveste taxele locale.
Conform prev. art. 165 din Noul Cod de Procedura Fscala, in ordinea stingerii obligatiilor fiscale la bugetul local se introduce o prioritate, in sensul ca impozitele datorate se pot achita doar dupa plata amenzilor neplatite, trimise spre valorificare catre autoritatea publica locala.
Pentru impozitele datorate la bugetul de stat se pastreaza aceeasi procedura ca si in perioada anterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe locale dudaewvlro dudaewvlro am fost la primarie sa platesc impozitul la masina si casa si au zis sa platesc mai intai o amenda mai veche de 210 lei ca nu mai merge. In noul cod fiscal e ... (vezi toată discuția)
Ordinea de stingere a creantelor fiscale medeea2 medeea2 Avand o amenda din 2010 si refuzand sa o platesc , am decis sa platesc impozitul pe casa si pe masina ce-l datoram catre bugetul local on line.Am avut surpriza ... (vezi toată discuția)
Impozit pe casă victornelea victornelea Bună ziua ! Am o problemă. Prietena mea s-a dus să plătească impozitul pe casă și cei de la taxe și impozite i-au spus că trebuie să plătească ... (vezi toată discuția)