avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratia 600
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratia 600

Va rog sa-mi spuneti daca depunerea declaratiei 600 privind venitul asigurat la sistemul de pensii este obligatorie sau se depune doar in anumite situatii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 17:59, 6 Ianuarie 2016
Ce fel de venituri obțineți?
Venituri din activitate comerciala care nu depasesc pe an 8000 de lei venit net.
În cazul în care ați avut activitate în anul anterior, iar venitul realizat în anul precedent, rămas după scăderea din venitul brut a cheltuielilor efectuate în scopul desfăşurării activităţii independente, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţia de asigurări sociale, raportat la numărul lunilor de activitate din cursul anului, depăşeşte 35% din câştigul salarial mediu brut, respectiv 938 de lei, atunci trebuei să depuneți declarația și să achitați CAS anticipat, calculat la baza de 938 lei, urmând ca regularizarea să se facă în anul următor.

În cazul în care începeți activitatea anul acesta, iar venitul estimat a fi realizat (și pe care îl declarați prin formularul 220), raportat la numărul de luni în care veți avea activitate, depășește 35% din câștigul salarial mediu brut (tot 938 lei), de asemenea va trebui să depuneți declarația și să efectuați plăți anticipate.

În cazul în care nu vă regăsiți în situațiile de mai sus, atunci nu există obligativitatea efectuării plăților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii anaf pentru pfa BogdanEnache BogdanEnache Buna ziua! Saptamana aceasta am infiintat un PFA si am trecut si pe la ANAF pentru a depune declaratiile necesare. Acolo mi s-a spus ca daca doar ce am ... (vezi toată discuția)
Nelamurire ord. a.n.a.f. nr. 3655/2015 - contributie pensie pt pfa din 2016! coveadrian coveadrian Conform unui articol via avocatnet.ro aflam ca \"...persoanele fizice care realizează venituri din activități independente sunt obligate să se asigure în ... (vezi toată discuția)
Declaratie 600 pfa carmenbn carmenbn O PFA a obtinut in 2015 venituri de 780 lei/luna (medie).In acelasi timp este si salariat.Trebuie sa depuna declaratia 600? (vezi toată discuția)