avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor deces
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor deces

Stimați CONSULTANȚI!

LA MULTI ANI!

Aș avea nevoie de o îndrumare/opinie profesională.

Tatăl meu pe data de 10 12 2015 a murit :( în stop cardio-respiratorii după 5 luni de suferință. El era fără venit și fără pensie. Eu am plătit asigurarea de sănătate la CNAS. Eu am suportat cheltuielile de înmormântare, facturile sunt emise pe numele meu. Conform cererii de ajutor handicap el a obținut gradul de handicap 1 - grava, cu asistent social. Data dobândirii handicapului este 09 11 2015. Conform certificatului de handicap emisa la data de 17 11 2015.

Întrebarea mea ar fi, am dreptul la integral/o anumită parte a ajutorului de înmormântare acordate fie de primărie fie de casa de pensii. Eu sunt salariat cu un salariu net de 800 RON/lună.

Mulțumesc pentru răspuns!

yume21
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
yume21, utilizator
Cel mai recent răspuns: yume21 , utilizator 13:08, 13 Ianuarie 2016
Din Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice: art.130 alin.(2) "Ajutorul de deces poate fi solicitat, pe baza actelor justificative, în cadrul termenului general de prescripție, calculat de la data decesului." , face referire la termenul de depunere a cererii ajutorului de deces? Adică 3 ani? :-/
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
yume21, utilizator
Da, este vorba de termenul de 3 ani de la data decesului, termen un care puteti solicita ajutorul de deces.
Vă mulțumesc nespus de mult! M-ați ajutat foarte mult! Vă doresc un an nou înbelșugat!
:bow: :bow:
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
yume21, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare persoana fara venit alexmarian alexmarian Buna ziua. In urma cu 2 zile mi-a decedat tatal. Tin sa precizez ca nu avea pensie, salariu, asigurare sociala. Mai pe scurt nu avea nici un fel de venit insa ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor deces studenta1 studenta1 Buna ziua. Tatal meu a decedat acum o saptamana. Vroiam sa stiu daca se acorda ajutor de inmormantare in conditiile in care tatal meu nu era nici asigurat si ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de inmormantare roman123 roman123 sotia unui pensionar militar care a avut si contract de munca la un srl pote ridica ajutorul de inmormantare de la acest srl_? (vezi toată discuția)