avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna durata lui la privat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna durata lui la privat

Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru. In acest document european valabil in toata statele membre se spune ca durata lui e de 4 saptamanii.....la noi ce se aplica???????..20 zile sau 28 ....Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:23, 5 Ianuarie 2016
Art. 145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
....

Art.113 C.mun.
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
....

Prin urmare, 20 de zile lucratoare ar inseamna 4 saptamani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Mainerici  Ctin Mainerici Ctin cf) Articolul 7 alineatul (1) din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza concediul de odihna corinuta corinuta Daca un salariat are dreptul la 21 de zile concediu de odihna, si pe parcursul acelui an va fi in concediu medical 3 luni, la cate zile de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
La cate zile de concediu de odihna am dreptul daca am avut si 4 luni de concediu prenatal+postnatal ely_ ely_ Buna ziua! Am contract pe perioada determinata pana la 31 decembrie, din 10 septembrie am intrat in concediu prenatal de pe data de 15 decembrie voi intra in ... (vezi toată discuția)