Am un credit de nevoi personale cu ipoteca in chf la care inregistrez restante din luna octombrie 2015. Din 3 rate nu am putut achita decat 80 de franci.
Am luat legatura cu banca respectiva angajandu-ma ca începând cu aceasta luna sa depun lunar mai mult in vederea recuperarii sumelor restante.
Mi s-a spus ca este posibil, nu probabil, ca sa se apeleze la o firma de recuperare.
Perioada de intarziere pana la salariu va fi de 70 de zile.
Doresc sa stiu când se incepe executarea silita si ce altceva as putea sa fac.
Multumesc anticipat pt un raspuns.
Ati putea chema in judecata banca pentru anularea clauzelor abuzive din acel contract. (recomandabil pana la inceperea efectiva a executarii silite).
Dupa primirea primului act de executare silita, din partea unui executor (somatie, poprire, etc.) aveti un termen de 15 zile pentru contestarea acestui act.
Daca aveti deja deschis un proces pe anularea clauzelor abuzive din contract, va fi cu atat mai bine pentru motivarea si suspendarea executarii silite.
buna ziua....am o prietena care se confrunta cu aceeasi problema...mai exact creditul a fost facut la Raiffesen si din rata lunara de 1300 lei a ajuns in prezent rata de 3000 lei/luna. Problema e alta....sotul a decedat si este singura intretinatoare a familiei compusa din prietena mea si un copil de 10 ani . Deci tot salariul ei se duce pe aceasta rata. Anul trecut prin luna septembrie a intentat proces bancii pentru clauze abuzive si conversie in sensul ca sa plateasca rata asa cum o platea la inceput. Dar ultimele cinci rate nu le a mai platit pentru ca efectiv nu mai face fata. Daca ma puteti ajuta cu un sfat, o parere, conteaza foarte mult. Sa ne legam de un articol, o lege. E posibil ca banca sa nu accepte faptul ca este singurul intretinator al familiei, sa ii micsoreze rata pentru acest motiv? chiar nu exista o lege in acest sens?? Si cu acea somatie primita de la executor cum sa procedeze?? sa facem o scrisoare imediat?? Va multumesc anticipat pentru domniile care vor raspunde
Executare silita
zambilutza
Buna ziua,
Suntem in situatia unei executarii silite in baza titlului executor reprezentat de conventia de credit de nevoi personale cu garantie ipotecara, ... (vezi toată discuția)