avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Folosire contract de voluntariat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Folosire contract de voluntariat

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt conditiile in care un PFA sau II ar putea face un contract de voluntariat cu o persoana fizica. Ce presupune asta si ce acte si formalitati ar trebui indeplinite? Mentionez ca persoana fizica doreste sa invete si nu solicita nici o retributie materiala.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nicks , utilizator 10:31, 6 Ianuarie 2016
Un PFA nu poate incheia contracte de voluntariat.

Legea 78/2014
Art. 3
In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
.....
c) organizatia gazda este persoana juridica de drept public sau de drept privat, fara scop lucrativ, care organizeaza si administreaza activitati de voluntariat;

d) contractul de voluntariat reprezinta conventia incheiata intre un voluntar si organizatia gazda, in temeiul careia prima parte se obliga sa presteze o activitate de interes public, fara a fi remunerata, iar cea de-a doua se obliga sa ofere o activitate adecvata solicitarii sau pregatirii voluntarului;
.....
Dar o II?
Nici o Intreprindere Individuala.

In speta, institutiile publice si ONG-urile pot incheia astfel de contracte.
In acest caz, ce solutie legala am ca II, sa colaborez cu cineva(persoana fizica), tinand cont ca aceasta persona nu va avea nici un castig material?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face contract de voluntariat in cadrul pfa? Patricia2020 Patricia2020 Un psiholog care este reprezentant al Cabinetului Individual de Psihologie (PFA) personal poate fi voluntar in cadrul cabinetului sau? Poate sa-si faca ... (vezi toată discuția)
Voluntariat elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Firma noastra incheie contracte de voluntariat ptr. formare de personal si as vrea sa stiu daca exista o posibilitate legala de a-i obliga cumva ... (vezi toată discuția)
Se poate lucra pro bono in timpul concediului de crestere copil? claudiu75 claudiu75 Stiu ca pentru primirea indemnizatiei, persoana in cauza nu trebuie sa lucreze, adica sa aiba si alte venituri. Sotia are un curs de protectia muncii si face ... (vezi toată discuția)