avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Articol de lege
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Articol de lege

Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un articol de lege, care sa precizeze exact procedura de notificare.unde este prevazut faptul ca in urma incheierii unui antecontract de vanzare/cumparare, vanzatorul trebuie sa notifice prin executor judecatoresc cumparatorul, daca cel din urma nu se prezinta, chiar daca in antecontract scrie clar cand si unde trebuie sa se prezinte cele doua parti.
Eu nu gasesc decat la ART.91 din Legea notarilor publici si a activitatii notariale, legea nr. 36/1995, consolidata
Legea notarilor publici, dar unde nu este precizat faptul ca trebuie prin executor.Va rog sa ma ajutati, intrucat am ajuns la polemici.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 16:13, 28 Iulie 2009
Potrivit art 1079 C. civ.
”(1)Dacă obligaţia consistă în a da sau în a face, debitorul se va pune în întârziere prin o notificare ce i se va face prin tribunalul domiciliului său.”
In acest context .... aratat de dvs. in care promitentul cumparator nu intelege sa se prezinte la notar acesta (promitentul cumparator) este debitorul obligatiei de a face ceea ce ne conduce la aplicabilitatea textului 1079 c. civ.
=D> Nu mai polemizati fiindca aveti dreptate!
In cazul in care procedura de notificare nu se face prin executor judecatoresc notarul public nu va face incheierea de certificare deoarece promitentul vanzator sau cumparator(dupa caz) nu a fost legal citat!
:D
Uf! Multumesc!
Stiti, ca eu am acea certificare de la notariat, numai ca ....am alta problema de aceasta data.Ok!Am inteles trebuie prin executor si asta este! Mai trimit o notificare! X-(
Dar, de ce sa mai merg in instanta dupa ce se va face si notificarea prin executor? Cei de la Cartea Funciara, dupa ce am depus dosarul cu cererea de radiere a sarcinilor, mi-au dat o nota de completare a dosarului cu o incheiere de la notariat in care sa fie mentionata procedura de notificare.
Notarul mi-a eliberat aceasta inheiere, in care a precizat ca eu m-am prezentat la termen, cumparatorul nu s-a prezentat si ca eu am solicitat a se lua act ca am notificat pe cumparator pt a se prezenta la BNP........facand dovada achitarii taxei de expediere a notificarii, prin factura............... . Mai departe a scris cum ca in urma efectuarii celor 3 strigari procedurale, a raspuns la apel numai vanzatorul, cumparatorul nefiind prezent; DECI NU S-A PUTUT INCHEIA CONTRACTUL DE V./C..
Am depus la b.de carte funciara aceasta certificare data de notariat, dar degeaba.Au spus ca numai in instanta se poate rezilia un antrcontract.Chiar daca ei radiaza inscrisurile din cartea funciara, eu tot nu as putea sa vand acel teren altcuiva, deoarece exista acel antecontract initial. #-o
Offfff! Sincer, nu mai inteleg nimic!
Pentru ca singura institutie competenta a se pronunta pe desfiintarea unor conventii, contracte este instanta civila.
Sigur se mai poate prin acordul partilor .... dar .. nu e cazul la dvs. inteleg.
Nimic complicat.
Pai.....intelegeti corect.Ce acord al partilor, cand cumparatorul vrea terenul, dar nu are bani sa il plateasca si nici nu vrea sa renunte la antecontract......si ne lungim asa bde mai bine de un an?
Greu!
Deci......il notific prin executor inca odata, merg direct in instanta sau ...si una si alta?

Alte discuții în legătură

Nerespectare antecontract trandafir88 trandafir88 buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorea problema: -am incheiat acum un an un antecontract autentificat la notar pentru achizitia unei case aflata in ... (vezi toată discuția)
Radiere din cartea funciara !!! gcg 1974 gcg 1974 Salut, Am o intrebare legata de un precontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Eu sunt vanzatorul. Cumparatorul m-a sunat cu trei zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea antecontract vanzare-cumparare de catre promitent cumparator jhonmer jhonmer Este vorba despre un apartament. S-a facut un antecontract in 12.02 2009 intre parti in care s-a dat o arvuna de 1000 de euro si urma ca in data de 10.04 2009 ... (vezi toată discuția)