avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicare hotarare judecatoreasca

In urma unei hatarari judecatoresti a Curtii de Apel angajatorul trebuie sa anuleze o decizie de desfacere a CIM pentru salariatul concediat disciplinar, sa plateasca daune materiale egale cu salariile indexate pana la aparitia hotararii definitive, asta in cazul in care angajatul respectiv s-a angajat la un alt loc de munca la putin timp de la concediere. Cum procedeaza acum angajatorul? Daca a fost anulata decizia inseamna ca angajatorul trebuie sa-l reangajeze pe salariatul indisciplinat? Poate sa apara in Revisal cu 2 locuri de munca cu program de 8 ore pe zi? va rog sa ne lamuriti aceste aspecte. Cum sunt tratate contabil salariile socotite daune?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 6 Ianuarie 2016
Prin aplicarea dispozitiilor Hotararii judecatoresti, partea obligata are indatorirea de a repune persoana in speta in drepturile ei, exact in situatia initiala de dinaintea litigiului si de efectua toate platile dispuse.
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii).

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

Codul muncii nu impune regula ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca.

Astfel, dispozitiile Codului muncii privind durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca In cazul cumulului de functii, interdictia referitoare la cele 40 si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate.

in speta, o persoana fizica poate avea doua c.i.m. cu norma intreaga la angajatori diferiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.i.m.- cumul functii Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Este posibil ca sa ai doua contracte de munca cu norma intreaga,la angajatori diferiti? (vezi toată discuția)
Pot avea doua contracte de munca de 8 ore? Gexxe Gexxe Buna ziua, Sunt angajat in cadrul unei firme de mai bine de un an jumate si in timpul liber mai colaborez cu o alta firma in domeniul IT. Recent firma cu ... (vezi toată discuția)
Contract munca administrator bloc Mercedes250 Mercedes250 Buna ! Doresc sa preiau o asociatie de locatari ,sunt deja angajata cu contract de munca. Ce variante am pt a fi angajata ca administrator? Mai exista ... (vezi toată discuția)