avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sediul social al unei asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sediul social al unei asociatii

In vederea infiintarii unei asociatii, sediul social poate fi stabilit si in cadrul unui birou al unui avocat asa cum se intampla in cazul societatilor?
Sau ce alta varianta as avea, in afara de chirie, daca nu am posibilitatea de a stabili sediul intr-o locuinta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:04, 1 Septembrie 2023
Sediul social se poate stabili:
- la un Cab. Avocatura
- la o firma de domiciliere
- la domiciliul unui asociat
pentru "legalmgm" -puteti preciza articolul care stabileste faptul ca sediul se poate face si la cabinetul de avocatura? Eu am intalnit situatia asta anul trecut si am primit raspunsul ca nu se poate.
NU se poate stabili sediul ONG la un cabinet / soceitate de avocatura asa cum se paote la societati comerciale, pentru ca numai pentru acestea exista prevedere legala expresa. Puteti insa oriunde cineva acepta sa va faca un contract de comodat sau inchiriere, pentru ca la ONG nu exista limitarile si conditionarile care exista pt societati (spatiu distinct de alte sedii....)
Puteti indica temeiul legal? (pentru "legalmgm")
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2023
xyh6, utilizator
Institutia gazduirii temporare a sediului la o forma de exercitare a profesiei de avocat este o norma de exceptie prevazuta in legislatia privind exercitarea profesiei de avocat si se refera exclusiv la la societatile functionand pe baza Legii 31 / 1990 chiar daca intr=adevar textul art.3 alin.(1) lit.h) din Legea 51/1995 nu exceleaza prin claritate. Dar e explicitat textul de art. 104 din Statutul profesiei de avocat din 2011. Deci nu merge pentru nici o alta categorie de persoane juridice = ONG, sindicate, patronate, culte, partide, asociatii de proprietari, institutii publice, organizatii cooperatiste, nici pt PFA sau II sau IF sau forme de exercitare ( fara personalitate juridica) a altor categorii de profesii liberale .... ). NIci vorba de ce scrie "legalmgm" si btw nu exista "firma de domiciliere" - sunt firme care iti inchiriaza spatiu pt sediu si poat fi clauzele si de asa natura ca are de fapt doar rol de casuta postala, ca nu poti functiona efectiv acolo, dar poate include eventuale servicii conexe ex. primeste corespondenta letrica pt firma, o deschide, scaneaza si trimite la e-mail=ul convenit.... dar e impropriu spus "firma de domiciliere".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domicilieri de firme la sediul secundar in baza art. 3 lit. h din l51/1995 si art. 109 statutul profesiei SIMION BOGDAN BACIU SIMION BOGDAN BACIU Buna ziua,imi poate spune cineva(de preferat un avocat ce a facut acest lucru)daca la sediul secundar al unui cabinet de avocatura se pot face domicilieri de ... (vezi toată discuția)
Sediu ong la un cabinet de avocatura eudia eudia Buna ziua! Am citit pe internet ca in cazul ONG -urilor nu este lgal sa se inchirieze un spatiu la un Cabinet de avocatura pentru sediul social, asa cum ... (vezi toată discuția)
Firma cu sediu social la cabinet avocat - inregistrare in scopuri de tva madalinaoprea madalinaoprea A reusit cineva sa inregistreze in scop de TVA o societate ce are sediul social la cabinet de avocat, odata cu intrarea in vigoare a Ordinului MFP nr. ... (vezi toată discuția)