avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

Mama locuieste impreuna cu fica si ginerele in apartamentul mamei (proprietate personala numai a mamei).In urma unor neintelegeri serioase mama vrea sa ii evacueze pe cei 2.Ce posibilitati sunt?Am inteles ca singura varianta ar fi un proces de evacuare....e adevarat?Daca da,cam cat timp ar dura un astfel de proces si cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:27, 29 Iulie 2009
Fiica si sotul ei au domiciliul in acte la mama?B-)
Fiind tolerati fica si ginerele pot fi evacuati pe calea unei actiuni in evacuare, pentru care trebuie o cerere de chemare in judecata insotita de titlul de proprietate si dovezi pentru motivele evacuarii ( cu martori). Din pacate nu pot anticipa cit va dura totul depinde de pozitia procesuala a piritilor
Puteti solicita evacuarea acestora din locuinta proprietatea mamei pe calea ordonantei presedintiale.....se judeca cu prioritate.
Mama nu este casatorita?!
Locuinta este pe numele ei si nu lai are parte nimeni?!
Unde au domiciliul in acte cei doi?!
Lamuriti aceste aspecte...:),si apoi mai discutam. :)
doar in masura in care cei doi au domiciliul la acel imobil, mama poate invoca actiunea in evacuare .
pe calea ordonantei presedintiale, se poate invoca daca exista motive temeinice, ce nu suporta amanare .

Alte discuții în legătură

Evacuare - ordonanÞà preªedinÞialà dinamovid dinamovid speta: soţia şi soţul locuiesc în locuinţa proprietate a părinţilor soţiei. Pe rolul instanţei este dosar de divorţ, promovat la cererea ... (vezi toată discuția)
Parasirea de domiciliu ContSters60887 ContSters60887 buna seara numele meu este ela...am introdus actiunea de divort si as vrea ca sotul meu sa paraseasca locuinta...cum ma poate afecta pe mine lucrul asta??? ... (vezi toată discuția)
Termen introducere ordonanta presedintiala 28lacra 28lacra Buna ziua, Daca s-a introdus o actiune de evacuare, in baza art. 1.034 alin. 2 si art. 1040, se mai poate introduce si o ordonanta presedintiala in interval ... (vezi toată discuția)