Stimat forumist,
În primul rând nu există nici un motiv pentru ca o actiune în evacuare, în varianta în care se alege această pocedură urgentă, pe cale de ordonanță, să fie îndreptată împotriva ambilor soți, dacă numai unul este turbulent.
Din înseși caracteristicile speciale ale ordonanței președințiale - se poate cere numai pentru luarea unor măsuri urgente şi temporare; dacă nu s-ar adopta ar determina anumite prejudicii ireversibile - aplicate cauzei dvs,
reiese că doar unul din soți este violent, deci nu ar exista motiv de admisibilitate a acestei acțiunui față de celălalt.
Cât despre șansele de reușită în ceea ce privește o astfel de acțiune, sunt rezervat. În principiu, acestea există, dar respectivul soț trebuie să fie cu adevărat violent pentru a fi evacuat pe calea ordonanței. Practic acesta trebuie să fie un pericol real pentru cei cu care locuiește în comun. Simplele certuri, sau cuvinte grosolane...nu justifică urgența evacuării pe calea ordonanței.
Evident, o acțiune în evacuare, pe drept comun, ar avea toate șansele de reușită, având în vedere că respectivul nu deține un titlul asupra imobilului, fiind doar tolerat. Această acțiune, dacă este intodusă corect și procesul este bine condus, se poate sfârși într-un timp rezonabil.
Cu stimă.
Mulţumesc mult.
Mai ales că mi-aţi atras atenţia asupra caracterului temporar al măsurilor ce pot fi admise pe calea ordonanţei preşedinţiale. Evident că prietena mea doreşte o măsură a evacuării definitive.
Presupun că, o acţiune în evacuare, justificată prin coroborarea existenţei pe rolul instanţei a cauzei de divorţ precum şi cu probarea caracterului violent al soţului, ar fi suficient motivată.
Legat de aspectul violenţei, turbulenţei (sper că nu depăşesc o limită rezonabilă a insistenţei în întrebare) m-ar interesa modalităţile de probare ale acestui comportament.
Acţiunea în evacuare fiind introdusă de soacră (proprietar) este acceptabilă mărturia soţiei ?
Deasemeni, poate ştiţi, dacă se pot obţine înscrisuri de la organele de poliţie asupra faptului că soţia a apelat şi la nr. de urgenţă 112.
Cu stimă şi, din nou, mulţumiri anticipate.
Este necesara formularea unei actiuni in evacuare pe drepul comun pentru lipsa titlu, actiune care va avea in calitatea de reclamanti pe proprietarii/proprietarul imobilului ( undeva spuneti amandoi, mai jos doar soacra), actiune pe calea careia se va solicita evacuarea doar a sotului.
Probele sunt;- inscrisuri, ,martori ( care nu pot fi rude si afini pana la gradul 3 inclusiv) si interogatoriul paratului.
M-aţi lămurit asupra probelor.
Evident că am făcut economie de cuvinte dar mă gîndeam la ambii proprietari aflaţi în indiviziune, părinţii soţiei, că vor avea calitate de reclamanţi.
Pînă la urmă, dacă acţiunea se va introduce pentru lipsa de titlu, nu mai are mare relevanţă dovedirea caracterului soţului ... ??
În cazul ăsta revin la una din întrebările iniţiale: Nu ar trebui formulată acţiunea împotriva ambilor soţi, pentru ca instanţa, sau chiar pîrîtul să nu invoce ceva pe ideea că nu poate fi "destrămată" familia sau nu se pot impune domicilii diferite soţilor ?
Mulţumesc !