avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen introducere ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen introducere ordonanta presedintiala

Buna ziua,
Daca s-a introdus o actiune de evacuare, in baza art. 1.034 alin. 2 si art. 1040, se mai poate introduce si o ordonanta presedintiala in interval de o saptamana? Se judeca mai repede? Era mai bine dace erau introduse odata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 28lacra , utilizator 17:24, 23 Septembrie 2014
Procedura evacuării se judecă automat după procedura ordonanței președințiale în cazul prevăzut de art 1045 C.pr.civ.

D-voastră spuneți că v-ați întemeiat pe 1040 C.pr.civ. (e neclar ce vreți să spuneți cu privire la 1034 C.pr.civ. care nu poate constitui temei pentru evacuare ci prevede doar că procedura specială nu are efect adupra drepturilor asupra chiriei).

În concluzie, dacă au fost invocate și prevederile art. 1045 C.pr.civ. (cel puțin în parte) procedura este similară cu cea a ordonanței președințiale, iar dacă nu aveți motive de a invoca prevederile art. 1045 C.pr.civ. ați putea introduce și o cerere pe procedura ordonanție dar vor trebui să fie îndeplinite condițiile de admisibilitate de la ordonanța președințială.
Am folosit art 1040 C.pr.civ. (pentru lipsa de titlu).....nu stiu daca mergea 1045? Este vorba despre evacuarea fostei nurori din locuinta in care a fost tolerata.......
art. 1045 C.pr.civ. se referă la abuzul folosinței imobilului (folosirea în alt scop decât cel potrivit destinației, degradarea sau distrugerea acestuia, etc.)
In ce imprejurari locuieste paratul acolo?
Cum a intrat in casa si cand?
Parata este fosta nora a proprietarului, tolerata prin prisma casatoriei, dar divortata din mai 2014 si care nu vrea sa plece din locuinta pe motiv ca ar fi contribuit la ceva imbunatatiri..
Mentionez ca toate actele imobilului sunt pe numele proprietarului (in speta, socrul).
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
28lacra, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare il_so il_so Mama locuieste impreuna cu fica si ginerele in apartamentul mamei (proprietate personala numai a mamei).In urma unor neintelegeri serioase mama vrea sa ii ... (vezi toată discuția)
Evacuare - ordonanÞà preªedinÞialà dinamovid dinamovid speta: soţia şi soţul locuiesc în locuinţa proprietate a părinţilor soţiei. Pe rolul instanţei este dosar de divorţ, promovat la cererea ... (vezi toată discuția)
Anularea donatiei luci_jsv luci_jsv Am facut un act de donatie fiului si respectiv, norei mele. Intre timp ei s-au despartin prin divort, iar nora mea traieste in concubinaj cu un alt barbat. A ... (vezi toată discuția)