avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea donatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea donatiei

Am facut un act de donatie fiului si respectiv, norei mele. Intre timp ei s-au despartin prin divort, iar nora mea traieste in concubinaj cu un alt barbat. A parasit locuinta in urma cu 6 luni. Acum eu trebuie sa plec din apartament, adica din locuinta mea pe care am donat-o, intrucat nora mi-a facut evacuarea. Cum anula acest act de donatie?:-/
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:57, 12 Februarie 2008
Actul de donatie poate fi revocat pentru neîndeplinirea condiţiilor cu care s-a făcut, pentru ingratitudine şi pentru naştere de copii în urma donatiunii.
Donatia nu este conditionata, fara clauze. iar in urma, cea care am donat, am luat in plasament un copil de la varsta de un an, nu stiu daca are vre-o relevanta acest lucru.
Conditia survenientei de copil presupune inexistenta unui copil la momentul donatiei, dvs. aveati unul - pe fiul caruia i-ati donat.... (uitati-o pe asta ca nu are relevanta)

S-a facut si partajul intre soti? Casa a fost atribuita norei? Are hotarare de evacuare impotriva dvs.?

Inutil sa va mai povestesc ca, daca tot ati facut donatie, puteati sa donati numai fiului... (dar poate mai inteleg si altii care citesc si iau exemplu de: asa nu!).
Din ce a scris "Acum eu trebuie sa plec din apartament, adica din locuinta mea pe care am donat-o, intrucat nora mi-a facut evacuarea" s-ar subintelege ca la partaj nora a obtinut casa in urma partajului. Astfel devenind proprietara a solicitat evacuarea fostului socru.
Inca nu este facuta partajarea. sentinta de divort a fost pronuntata in data de 21 ianuarie 2008. Ordonanta Presedintiala a fost facuta doar de nora nu si de fiul meu, el fiind plecat in strainatate si il are ca procurator pe tatal lui, care de fapt, mi-a intocmit, in numele fiului meu, un contract de inchiriere.

Alte discuții în legătură

Evacuare in urma divortului CRISTINIK_EDJ CRISTINIK_EDJ BUNA SEARA, SUNT DIVORTATA DE UN AN SI JUMATATE DAR NU AM FACUT SI PARTAJUL AM UN COPIL IN INTRETINERE. CUM POT SA-L EVACUEZ DIN APARTAMENT PE FOSTUL SOT ... (vezi toată discuția)
Suspendarea posesiei zeciualex zeciualex am fost evacuat temporar de la domiciliul proprietate proprie pana la definitivarea partajului.imediat dupa recurs am facut buletin la adresa respectiva unor ... (vezi toată discuția)