avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea donatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea donatiei

Am facut un act de donatie fiului si respectiv, norei mele. Intre timp ei s-au despartin prin divort, iar nora mea traieste in concubinaj cu un alt barbat. A parasit locuinta in urma cu 6 luni. Acum eu trebuie sa plec din apartament, adica din locuinta mea pe care am donat-o, intrucat nora mi-a facut evacuarea. Cum anula acest act de donatie?:-/
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:57, 12 Februarie 2008
La ordonanta eu am facut recurs, care se va judeca peste 2 zile. Tocmai acum ar trebui, dar ar trebui, sa se dea pe drept comun, lucru pe care nu cred ca il voi castiga. Cel mai mult ma intereseaza revicarea donatiei si evacuarea nurorii din apartamentul meu. Ce as putea sa fac?
Introduceti la instanta o actiune in revocarea donatiei. Dupa obtinerea acesteia puteti solicita si evacuarea norei.

In ceea ce priveste ordonanta presedintiala, va pot spune ca soluţia de principiu oferită de jurisprudenţă este în sensul că această măsură nu poate fi admisă pe calea ordonanţei, deoarece vizează fondul dreptului, iar nu o măsură vremelnică. Uneori, se admite că ordonanţa preşedinţială este admisibilă pentru a se obţine evacuarea persoanelor care au ocupat o suprafaţă fără contract de închiriere sau care, având un astfel de contract, au încercat să îşi valorifice dreptul pe căi de fapt, a persoanelor tolerate în locuinţă, precum şi a celor care au ocupat samavolnic o locuinţă.
Va multumesc!
In primul rand trebuie sa va dau e veste proasta: paratamentul nu mai este al dv. Ati facut un act fara sa aveti sfatul unui jurist, fara sa primiti lamuriri despre ce inseamna acel act. Trebuie sa intelegeti ca primul efect e ca nu mai aveti casa.
Apoi nu vad sa fie admisibila revocarea donatiei pentru... ca donatarul incearca sa-si fructifice dreptul...
Actiunea coproprietarului prin care acesta incearca sa recupereze un bun din posesia altului este admisibila si fara acordul celuilalt proprietar, intrucat este un act de administrare (maxim) si profita ambilor proprietari.

Cred ca, pentru a avea sanse reale sa ramaneti in acea casa, trebuie sa va prefabricati probe, sa munciti putintel, cu un avocat, inainte de introducerea actiunii in instanta. Poate revocare pentru refuzul intretinerii, ceva... Trebuie vorbit si vazut, efectiv, situatia de fapt.
Ce ati crezut cand ati donat casa? care a fost intelegerea cu ei sau macar cu fiul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare in urma divortului CRISTINIK_EDJ CRISTINIK_EDJ BUNA SEARA, SUNT DIVORTATA DE UN AN SI JUMATATE DAR NU AM FACUT SI PARTAJUL AM UN COPIL IN INTRETINERE. CUM POT SA-L EVACUEZ DIN APARTAMENT PE FOSTUL SOT ... (vezi toată discuția)
Suspendarea posesiei zeciualex zeciualex am fost evacuat temporar de la domiciliul proprietate proprie pana la definitivarea partajului.imediat dupa recurs am facut buletin la adresa respectiva unor ... (vezi toată discuția)