avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1978 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare imobil scutit de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare imobil scutit de tva

buna ziua. sunt persoana fizica si am participat la o licitatie pentru un imobil si lichidatorul nu doreste vanzarea imobilului sa fie scutit de tva conf art.141 alin 2 lit f vechiul cod fiscal respectiv 292 alin 2 lit f cod fiscal in vigoare din 01.01.2016,intrebarea este urmatoarea: tranzactia este scutita de tva? alin.3 al aceluiasi aricol prevede posibilitatea persoanei imopzabile de a opta .....
precizez ca imobilul a fost cumparat de firma aflata in insolventa in anul 1998, inainte de aderare iar in actul de vanzare cumparare nu se face vorbire de tva(deci fara tva) societatea nu a dedus astfel tva.
problema e ca fiind persoana fizica nu pot deduce tva . este corec sa achit acest tva?
ce trebuie facut?

Alte discuții în legătură

Tva vanzare imobil art 141 (2) f Olivia Nedelcea Olivia Nedelcea SRL platitor de TVA Hala+teren achizitionata in 2003, tva dedus, folosita pana in 2007 si inchiriata pana in prezent cu tva. Reevaluare la dec.2008. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare activ firma Lia Gradinariu Lia Gradinariu Sunt asociat unic la un SRL si as dori sa vand un teren care este achizitionat pe firma. Vanzarea este purtatoare de TVA sau e "scutit fara drept de deducere"? ... (vezi toată discuția)
Inchiriere partiala imobil gabi_karmen gabi_karmen O societate comerciala platitoare de TVA doreste sa ofere spre inchiriere o parte din cladirea pe care o detine si in care are si sediul. Factura pe care o ... (vezi toată discuția)