avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Restrictionare access sistem informatic de catre firma ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Restrictionare access sistem informatic de catre firma IT (contract comercial de colaborare)

Buna ziua,

Va multumesc celor care ne pot ajuta cu sfaturi avizate pentru a remedia situatia descrisa mai jos. Tin sa mentionez ca suntem interesati si de o colaborare de ordin juridic prin care putem recupera prejudiciul.

Suntem o intreprindere mijlocie care se ocupa de comert. Incepand cu anul 2005 colaboram cu o firma care ne asigura mentenanta IT (exista un contract comercial semnat intre cele 2 firme)

Servicii oferite de aceasta firma de IT
- Suport IT
- Gazduire domeniu (adrese) de e-mail pe serverul lor.
- Administrarea retelei si a sistemului informatic de gestiune
- Consultanta IT

Doresc sa precizez ca serverele pe care este instalat sistemul de gestiune in retea CIEL sunt detinute de firma noastra si sunt colocate (amplasate) in diferite locatii.

In ultimul timp, colaborarea noastra cu firma IT in cauza s-a deteriorit din cauza neprofesionalismului si dezinteresului manifestat in repetate randuri de angajatii acesteia.
Angajatii lor au aflat in mod surprinzator, prin citirea corespondentei (mail-uri) in mod ilegal si abuziv, ca au existat discutii la nivel de conducere cu alte firme IT de pe piata.

Se pare ca acest lucru i-a deranjat foarte mult. Prin urmare, mailurile noastre repetate prin care solicitam punerea la dispozitie a parolelelor adreselor de e-mail, conturilor pentru accesarea serverelor care se afla in proprietatea noastra si a altor date de autentificare, au ramas fara raspuns.

In plus, firma de IT cu care colaboram, ne-a obstructionat accesul la panoul de administrare al programului de gestiune, fiindu-ne imposibil sa modificam cota de TVA care a intrat in vigoare anul acesta.

Am rugamintea sa ne oferiti sfaturi, consultanta si mijloace prin care putem sa ne recuperam prejudiciul si datele informatice.

Va multumesc!

O zi buna,
Costin

Alte discuții în legătură

Neglijenta sau violare de corespondenta email? ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Sunt proprietarul unui laptop (hardware si software) in baza facturii pe care o detin. Laptopul respectiv a fost imprumutat unei alte persoane care ... (vezi toată discuția)
E-mail-urile fostului angajat Dana Drambarean Dana Drambarean Buna, Daca un angajat si-a dat demisia iar eu ca si angajator i-am cerut parola ca sa pot intra pe e-mail-ul lui (de servici, de pe server-ul firmei) si el ... (vezi toată discuția)
Accesare si modificare cont e-mail yahoo ele72 ele72 In data de 28 august 2009 in timp ce imi citeam e-mail-urile din casuta personala de pe yahoo, aceasta a fost accesta de pe un alt calculator (eu primind ... (vezi toată discuția)