avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... HOME EDUCATION, HOMESCHOOLING
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

HOME EDUCATION, HOMESCHOOLING

La multi ani!
Stiti ce ar trebui facut pentru ca un copil sa beneficieze de HOMESCHOOLING in Romania? E vorba despre scoala primara si gimnaziala.
Am auzit o varianta ca ar trebui inscris la o scoala din strainatate cu aceasta forma de invatamant pentru ca in Romania nu exista (inca?).
multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 06:12, 26 Iunie 2016
In Romania un copil trebuie sa aiba probleme medicale pentru a putea fi scolit acasa. Altfel, inscrierea de la distanta in scoli din strainatate nu scuteste niciun copil domiciliat in Romania de a participa la invatamantul obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Home schooling/ invatare acasa Biazellag Biazellag Copilul este de 8 ani in Iunie si in clasa I a. Deoarece este si cetatean American, si in SUA studiul la domiciliu este permis prin lege, as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Minor crds Justitiarul711 Justitiarul711 Parintii unui minor de 15 ani il aduc in Romania in vizita la bunici. Copilul doreste sa ramana la bunici si sa fie inscris la scoala de la locul de domiciliu ... (vezi toată discuția)
Lnscriere copil la scoala fara acordul sotului cmutulescu cmutulescu avand custodie comuna fosta sotie a inscris copilul la scoala fara acordul meu, practic nu stiu unde este inscris. ce pot face in acest caz? (vezi toată discuția)