avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Home Schooling/ Invatare acasa
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Home Schooling/ Invatare acasa

Copilul este de 8 ani in Iunie si in clasa I a. Deoarece este si cetatean American, si in SUA studiul la domiciliu este permis prin lege, as dori sa stiu daca fiul meu poate sa beneficieze de acest drept si pe teritoriul Romaniei. Deci, vreau sa stiu daca fiul meu poate fi obligat de autoritatile din Romania sa mearga la scoala sau deoarce este si cetatean American poate sa fie scolit acasa.

Multumesc,
O zi buna
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:58, 1 Aprilie 2016
Scolitul acasa nu este reglementat in Romania decat pentru cazurile medicale.

Pe cale de consecinta. in cazul in care copilul are probleme medicale se poate obtine o derogare de la inspectoratul scolar pentru urmarea scolii in cadrul familial.

Cetatenii straini sau cei cu mai multe cetatenii trebuie sa respecte legile tarilor in care au rezidenta.

Copiii pot urma cursurile unor scoli private daca sistemul de invatamant romanesc nu se ridica la un nivel corespunzator pretentiilor parintilor.

Invatamantul privat este reglementat in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie americanã Kiada18 Kiada18 Buna ziua, Tatal copilului meu, cetățean american dorește ca fiul nostru sa aiba si cetatenie americană. In condițiile in care noi suntem ... (vezi toată discuția)
Home education, homeschooling coriolan clarinopol coriolan clarinopol La multi ani! Stiti ce ar trebui facut pentru ca un copil sa beneficieze de HOMESCHOOLING in Romania? E vorba despre scoala primara si gimnaziala. Am auzit o ... (vezi toată discuția)
Alocatie el_grande el_grande Un copil plecat la scoala in strainatate mai beneficiza de alocatia din Romania? (vezi toată discuția)