avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul unui apartament în concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul unui apartament în concubinaj

Bună seara, în urmă cu un an am achiziționat împreună cu fosta iubită un apartament, în rate, ea punând suma de 6 mii de euro, suma care ni s-a cerut drept avans, eu fiind cel pe care sau făcut ratele bancare. Menționez ca aproximativ toată mobila din apartament a fost făcută și plătită de părinții mei, ea a cumpărat doar o canapea și un stand. În timpul în care am stat împreună, ea, a contribuit doar la achitarea părții ei de cheltuieli ( apă, gaz, curent) și mâncare, restul, de rată lunară (1200ron) , cheltuieli și mâncare mi-au revenit mie. Apartamentul am hotărât atunci sa fie pe numele meu. Acum, fosta iubită, îmi cere sa vindem apartamentul și sa își primească jumătate din valoare. Este posibil așa ceva, am zis ca ii dau banii pe care ia investit la achiziționarea apartamentului dar nici nu vrea sa audă, vrea jumătate din el. Ce pot sa fac :(
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 10:26, 14 Ianuarie 2016
1. daca pe creditul bancar e numele dumneavoastra si nu apare deloc numele fostei iubite aceasta nu are drept la apartament
2. fosta iubita are un drept de creanta asupra sumei pe care a investit-o in apartament:astfel, trebuie sa-i restituiti avansul 6000 euro si celalalte cheltuieli pe care le dovedeste ca le-a facut ea.
3. e de preferabil sa va intelegeti amiabil si sa nu ajungeti in instanta... pentru ca acolo poate aduce mai multe acte care dovedeste ca a avut mai multe cheltuieli ...decat dumneavoastra...
4. daca nu va achitati fata de ea.. va poate actiona in judecata.. si sa fiti obligat si acolo la alte plati... poate chiar mai mari...
sper ca v-am fost de folos!
Bunul imobil dobandit de catre unul dintre parteneri este bun propriu.



Imobilul a fost dobandit in timpul concubinajului ( in nume propriu de catre unul dintre concubini ), prin urmare , acesta are calitatea de bun propriu /b].


Bunurile dobandite in timpul relatiei de concubinaj , in situatia expusa de dumneavoastra, nu vor fi supuse partajarii ( nu au calitatea de bunuri comune - coachizite ).

Nu este aplicabil regimul matrimonial, ce caracterizeaza proprietatea comuna devalmasa, care cuprinde bunurile dobandite de soti, de la data incheierii casatoriei.


Sumele de bani investite pentru plata pretului unor bunuri proprii da nastere unui drept de creanta.





fiind achizitionat pe numele dvs., acel bun imobil va apartine .
concubina dvs are doar un drept de creanta in ceea ce priveste avansul achitat pt achizitionarea bunului respectiv, cei 6000 de euro.
Domnule, cererea fostei iubite este nefondata, in primul rand ca va apartine apartamentul si in al doilea rand ,ca nu prea aveti cum vinde un apartament pt care aveti credit bancar, pe multi ani, pe o suma maricica. Ar dura mult, si e ilogic, dupa ce s-au facut eforturi si cheltuieli pt mobilare si amenajare. Daca lucrurile sunt asa cum ati scris.
Eu cred ca de fapt e un mod de..razbunare pt ca relatia dvs nu a mers, si de aceea si cererea nerezonabila, mai mult sa va supere.
Poate pretinde suma de 6000 de euro dati ca avans, sa-si ia canapeaua si standul, cate despre intretinere..a locuit si ea acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj parinti necasatoriti catalin_ovidiu catalin_ovidiu As dori sa stiu care sunt drepturile si obligatile parintilor in cazul unei despartiri a doi concubini care au un copil. Am locuit impreuna in strainatate o ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Partajare dupa concubinaj de 10 ani alecu1968 alecu1968 Daca am stat cu o femeie 10 ani si in timpul asta s-a cumparat o casa ....Casa e trecuta pe numele femeii...Am ceva si eu din casa??? (vezi toată discuția)